23 Şubat 2010 Salı

Meğerse Şeker bana küsmemiş

Geçen ay Şeker'in bana küstüğünden bahsetmiştim hatırlarsanız. Hatırladım ama umursamadım derseniz o da ala. Ama belki bilmek isteyen vardır, Şeker bana küsmemiş, meğerse minik kuşum felç geçirmiş.

Hiç başımıza gelmemişti ama nadiren oluyormuş. Annem uzun yıllar önce kanarya besleyen bir arkadaşına hayvanın artık bırak uçmayı, tünekten tüneğe geçerken çok zorlandığını, ayaklarından birini kullanamadığı için denge problemleri olduğunu, eskiden bıcır bıcır konuşan hayvanın artık cik bile demediğini anlatınca kadıncağız hemen teşhisi koymuş.

İnternetten araştırdım ben de. Gerçekten de özellikle yaşlı muhabbet kuşları, papağanlar kuşlar felç geçirebiliyormuş. Ayakların, kanatların tutmaması nedeniyle uçamama, yemliğin yanına inip, çıkamama, yemek yiyememe gibi sorunlar yaşıyorlarmış. Böyle bir şey olduğunda hemen veterinere götürün yazıyor. Ne yapabilirler bilmiyorum ama biz zaten geç kalmıştık.

Annem bilmeden çok yardımcı olmuş meğerse. Tünekten tüneğe geçerken hep düşmesin diye tuttu, Şeker'i; kafesin dibine indiğinde veya düştüğünde yukarı çıkardı; yemlikleri yukarıya taşıdı vs. Yavrum başını suluğa yaslayıp öylece duruyordu, onu öyle gördükçe içimiz parçalanıyordu.

Ama artık herşey geçti. Nasıl oldu, nasıl geçti bilmiyorum ama Şeker artık çok daha iyi . Ötüyor, konuşuyor, annemin kahkahasını taklit ediyor eskisi gibi. Sol ayağıyla kavramada hala biraz problemi var, korkudan dışarıya da çıkaramıyoruz uçması için. Eskiden rüzgar gibi uçan kuş kafese hapsoldu, çok üzülüyoruz ama böyle gelişme göstermesi de çok memnun ediyor bizi. Daha da iyi olacak umarım.

Neden olduğunu çok merak ediyorum. Çıtçıt'ın ölümünden mi etkilendi acaba?

Neyse. Paylaşmak istedim mutluluğumu.

5 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Yazık canım benim evet etkilenmiş olabilir.Onlar çok hassas oluyorlar.

lale kunt dedi ki...

ay canım benim. el kadarlar zaten ne canı var ki..
bence yine de doktora götürün.

ferulago dedi ki...

Neyse ki artık toparladı kendini. Konuşuyor, gülüyor, uçma problemi var o da kanadının bir kısmını yolmuş. Artık bit mi var yoksa üzüntüden mi bilmiyorum (muhtemelen üzüntüden) ama düzelecek. Etrafında onu çok seven insanlar var çünkü :)

Çok sağolun ilginiz için

GeCe dedi ki...

hiç duymamıştım bunu bİzim de eskiden böyle kuşlarımız vardı ve benzer dönemleri olmuştu acaba onlr da mı bu hastalığı geçirdiler diye düşündüm şimdi

ferulago dedi ki...

GeCe, ben de başımıza gelince öğrendim. Büyük ihtimalle öyle olmuştur