15 Haziran 2010 Salı

Kediler...

Geçen gün karşı apartmanın kapısında 5 tane yavru kedi vardı. Miyv miyv diye miyavladıklarını sanan, her biri ayrı renkte, yürümelerini, birbiri üzerinden atlamaya çalışmalarını zevkle izlediğim 5 tane minik yavru. Meğer apartmanın içini boyuyorlarmış ve anne kedi yavrularını boyacıların malzemelerinin, alçı çuvallarının vs. arasına saklamış. Boyacılar da yavrular kokudan rahatsız olmasın diye dışarı çıkartıyorlarmış. Onlar tutup kapının önüne koydukça yavrular içeri girmeye çalışıyorlardı, çok tatlı bir görüntüydü. Anneleri buradan ayrılmayın dedi demek ki onlara. Maalesef fotoğraf makinemi ayarlayıp bir türlü çekemedim tatlıları. Etraflarına çocuklar toplandı, boyacılar hem kedileri dışarı çıkarmaya hem de çocukları uzaklaştırmaya çalıştı derken yavruların sesini duyan anne geldi ve yavruları teker teker enselerinden tutarak tekrar içeri çuvalları arasına götürdü. Herhalde beslenme saati gelmişti yavruların.

Garibim, oralardan buralardan yemek bulup yavrularını beslemek için dışarıda dolanıp duruyor, sonra da gelip sakladığı yerde yavrularını besliyor. Bu sabah da kapalı kapının önünde dolanıp içeri girmeye çalışıyordu tatlı şey.

Annelik her mahlukatta aynı. Gerçi insan yavrularının kendilerini kurtaracak kadar büyümesi çok uzun süre alırken, o kediler kısa süre sonra hayata atılacaklar, anne artık onlarla ilgilenmeyip seneye bir kez daha yavrulayacak. Ama şu anda ihtiyaçlar bizimle ortak:

- Barınak
- Yemek
- Temizlik

Anne kedi kimseler bulmasın, diğer kediler boğmasın diye yavrularını oraya buraya saklayıp yemek avına çıkarken biz bebeklerimizi evlerimizde anneanne, babaanne veya bakıcı ile bırakıp işe gidiyoruz. İkimizin de aklı yavrularımızda kalarak.

Çok mu duygusallaştım ne, minik kedilerden nerelere geldim :)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Günaydın, Sizi yeni okumaya başladım. İkiz beklediğinizi duyunca çok sevindim. 7 yaşında ikizlerim var. Zeynep ve Ege. Bir insanın başına gelebilecek en güzel şey bence aynı anda iki evlat kokusunu içine çekebilmek. Eski günleri düşünüyorum Sizi okudukça, bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileklerimle. Burcu SÜNBÜL burcu.sunbul@hotmail.com

ferulago dedi ki...

Burcu, çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Umarim ben de sizin gibi bebeklerimin buyudugu gunleri gorebilirim :)

ferulago dedi ki...

loriciğim, ilk izleyicin ben oldum ne güzel. Ama yorumlara kapatmışsın herhalde, birşey yazamadım :(

ebrulikedi dedi ki...

merhabs.blogunuzu bugün farkettim.hamilelik haberini okuyunca yeni anne olmuş biri olarak tebrik etmek istedim.okudukça kendi yaşadıklarımı hatırladım.bana da ikiz olabilir demişlerdi ama tek oldu.inşallah rahat,strssiz,sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz.bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız

ferulago dedi ki...

ebrulikedi, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim :) Ben de sizi tebrik ediyorum, ne mutlu size