15 Eylül 2010 Çarşamba

30+1

30 haftalık hamileyim, inanasım gelmiyor bazen ama kocaman karnıma bakınca hemen inanıyorum. İyice büyüdüm artık. Fazla kilo almadığım için henüz burnum, yüzüm, kollarım şiş değil. Hala iyi göründüğümü söylüyor arkadaşlarım ama karnım aldı başını gidiyor.

Bebeklerim artık iyice hareketli oldular. Eskiden minik minik hissettiğimiz hareketleri kendilerinin de büyüyüp ağırlaşmaları nedeniyle daha şiddetli olmaya başladı. Ara sıra iç organlarıma bastırıyorlar, ay uy derken buluyorum kendimi. Çok güzel bir his ama, dileyen herkes yaşasın, tadını çıkarsın :)

Artık ağırlaşmaya başladım. Zaten dün itibariyle doğum iznine de hak kazandım. Eskişehir'deki doktorum hemen ayıracak beni, bakalım buradaki ne diyecek. Bu haftasonu öğreniriz herhalde. 1.5 hafta sürem var kendime ayırdığım, işlerimi toparlamam lazım kafamın rahat olması için. Maalesef iş açısından biraz sorunum var. Güzel giden bir projemiz vardı ancak bursiyer öğrencimiz yüksek lisansı bırakmaya karar verdi. Kalan 1.5 haftada yeni öğrenci bulup işi öğretmem lazım. Bakalım nasıl olacak.

Ne olursa olsun şu anda en önemli şey bebeklerim, öncelik onlara ait.

Bebeklerim artık sesleri iyice duyuyorlarmış. Klasik müzik, özellikle Mozart dinletmenin IQ üzerinde etkisi olduğundan bahsediliyor uzun zamandan beri. Ancak buna karşı anti-tez de var. Okuduğum bir kaç makalede Mozart etkisi diye birşey olmadığından bahsediliyordu. Hiç olmadı bebeği sakinleştirir klasik müzik diyorlar. O yüzden zorla dinlemeye çalışıyorum ama bir yandan da annelerinin daha mutlu olduğu müziği dinlemesinin bebekler üzerinde daha iyi etki oluşturacağını düşünüyorum. Nitekim bir doktorun görüşünü dinledim geçenlerde. "Klasik müziğin öyle bir etkisi yoktur" diyordu adam. "Suya dalın, dışarıdan size müzik dinletsinler, siz ne ne duyarsanız bebekler de amniyon sıvısı içinde ancak onu duyabilir" dedi. Benim de içim rahatladı böylece. Artık istediğim kadar rock, metal dinleyebilirim. Sonuçta bebeğin glob glob gibi anlaşılmaz şeyler duymasından ziyade annenin mutlu olması ve ona göre hormon salgılaması amniyon sıvısı bileşiminde daha etkili bence de. İlle de klasik müzik mi diyorsunuz? O zaman ben de Apocalyptica diyerek karşılık veriyorum. Yapabileceğimin en iyisi bu :)

5 yorum:

deniz dedi ki...

müzik konusu banada saçma geliyordu. doktorun yaptığı açıklama çok mantıklı. yalnız bebeklerle iletişimde olmak lazım. Bol bol konuşmak ve karnını okşamak gibi. Ben onu yapmaya çalışıyorum. Bu arada sana bir soru daha. Şu yeşim mağazalarını tarif eder misin? Bende senin aldığın geceliklerden istiyorum.

ferulago dedi ki...

Ben de bol bol konuşuyorum bebeklerimle, şimdiden tembihlerde bulunuyorum (erken gelmemeleri gibi) :)

Hangi semtler civarında olacaksın ona göre tarif edeyim.

deniz dedi ki...

kızılaya en yakın olanını tarif edersen iyi olur.

ferulago dedi ki...

deniz, Kızılay'da var mı bilmiyorum açıkçası. Benim aldığım mağaza Etlik'te olandı. Tunalı Hilmi'de de var diye hatırlıyorum. Eğer o tarafa yolun düşerse Kuğulu Park tarafında değil de aşağıya doğru, Matraş'a doğru inerken sol tarafta olacak. Matraş'tan 1 ya da 2 apartman önce.

deniz dedi ki...

Tamam bulurum ben.Tunalı'dakini sağol.