19 Eylül 2010 Pazar

Bir devrin sonu

Bu cuma yavrularımızla buluştuk yine. Maşaallah gayet iyiler, toplam 3.5 kg olmuşlar. Yani yaklaşık 9 aylık bir tek gebelik boyutundayım. Tevekkeli yavaş yavaş zorlanmaya başladım. Daha da büyüyeceğimizi düşünürsek herhalde yakında oturmam kalkmam iyice zorlaşacak. Olsun varsın, onlar sağlıklı olsun da. Doktorum 5 hafta kalaya kadar çalışabileceğimi söyledi ama kocam bu hafta ayrılmamı istiyor. İlk zamanlarda ben de iznimi mümkün olduğunca doğum sonrasına aktarmak istiyordum ama artık çabuk yorulmaya başladım, çok ayakta kalmamaya çalışsam da hafta içi fakülteden geldikten sonra erkenden uyuyakalıyorum. Evde oturup dinlensem iyi olacak. Hem bebeklerimi riske atmaya da gerek yok. Oturur son hazırlıklarımı yaparım, yıkanmayan bebek giysilerini yıkar ütülerim. Oyalanacak iş bulurum nasıl olsa.

Bebeklerimin şekerleri bitti. Haftasonu kocam ve annemle beraber oturduk, kutuların içlerini doldurmaya başladık. Kutuların içlrine jelatin almıştım, yerlerinden oynamasınlar diye onları da silikon tabancasıyla kutu diplerine yerleştirdik, içlerine badem şekeri ve çikolata kaplı drajeler yerleştirdim. Kendim yaptığım için bana çok güzel geliyorlar. El emeğim göz nurum diye belki de. Bloga koymuştum resimlerini, bilmem beğenen oldu mu. 3 kişi birden çalışırken seri üretime mi geçsem acaba diye de düşündüm. Kuzguna yavrusu şahin görünür ya, kutularım da bana göre pek güzel.

Haftaya gidecek herşeyimi ayarlamam lazım. Giysiler, kitaplar, ıvır zıvırlar, gidecek pek çok şey var. Bu benim için bir devrin sonu demek. Evlendiğimden beri kadro problemi nedeniyle kendi evim ve ailemin evinde ikili bir hayat sürüyordum, bundan sonra kendi evimde olacağım. O yüzden ilk etapta pek çok şeyin kendi evime gitmesi gerekecek. Bir daha buraya gelmem ancak çocuklarla birlikte annemleri ziyaret etmek için olacak. İşte benim için bir devrin sonu dediğim şey bu. Kocamla çekirdek ailemizi oluşturmuş olacağız. Tüm bunları da düşündükçe çok heyecanlanıyorum. Bizim için çok güzel bir dönem başlıyor.

6 yorum:

GeCe dedi ki...

çok güzel haberler bunlar, bence erken ayrıl izne sonrasında ücretsiz izin de alabilirsin, istersen evden çalışısırsın bir süre. (oluyormu bilmiyorum ama)

kadronun nerede olduğunu sormayı unuttum, eskisehirde mi ankarada mı merak ettim

ferulago dedi ki...

Sağol GeCe, izin alacağım evet, bebekler biraz ele gelene kadar yanlarında olmam lazım. kadrom Ankara'da :)

asimetrik dedi ki...

Canım benim gerçekten her anlamda bir devrin sonu olacak senin için bebeklerle zaten yepyeni bir devir başlıyor ama çoook zevkli ve senin bayılacağına eminim.. :))

ferulago dedi ki...

Ben de heyecanla bekliyorum asimetrikciğim :) Ah sen de yazsan artık tecrübelerini

Adsız dedi ki...

ne kadar sevindim. artik evinde olucaksin nihayet. iki sehir arasi gocebe kus gibi, bence cok zor.
bebeklerin sana ugur ustune ugur getiriyo , ne guzel!
sekelerlerini ben begendim walla.ama isimleri karalamissin, ogrenemicek miyim cocuklarinin isimlerini??

ferulago dedi ki...

Sağol loriciğim :) Beğenmene sevindim. İsimleri sana ayrıca söylerim sonra. Sen nasılsın bu arada, ara sıra haber ver, meraktan çatlatma adamı.