29 Kasım 2010 Pazartesi

Hepinizin huzurunda kocamdan özür diliyorum

Geçen yazım nedeniyle kocamdan özür diliyorum. Hamileliğim boyunca elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmayan, her işi zevkle yapan kocam sanki bebeklerin gelmesinden sonra etliye sütlüye karışmıyor gibi bir anlam çıkmış sanırım. Durum bu değil tabii ki.

İlk zamanlarda bebeklerimizle aynı odada yatan ve gece benimle birlikte uyanıp duran kocam bayram tatili sırasında grip başlangıcı oldu. Bebekleri hasta etmemek için evde o sırada boş olan yegane yer olan salonda yatmaya başladı. Zaten ağır geçen hastalığı salonun nispeten daha soğuk olmasının da etkisiyle oldukça zorladı kocamı. Tatil bitince sabah 8'de dersleri başladığı için hem ertesi günkü yorucu çalışmaya hazırlanması için geceleri rahatça uyusun hem de hastalığı tam olarak atlatsın diye başka odaya tayinini çıkardık kocamın. Yine de uyandıkça hep gelip gidip baktı bebeklerimize. Akşamları eve geldiğinde mamalarını yedirdi, gazlarını çıkarttı, özellikle mızıldanan oğlumuzu kucağında uyuttu (ki sadece bu bile yeter), akşamları ve haftasonları annemle bana uyuma fırsatı verip nöbeti devraldı, elinden geleni yaptı anlayacağınız.

Dünkü yazımdan sonra hiçbirşey yapmıyor gibi geldiyse sizlere çok üzülürüm, daha önce de yazmıştım, bana mükemmel bir hamilelik geçirten bu adamın hakkını ödeyemem. Bu ilk zamanlarda annenin işi daha çok oluyor, meme, mama, alt temizle derken babaların çok fazla işi olmuyor ama bebeklerimiz büyüdükçe işi daha da artacak. Mükemmel kocam ve çocuklarımın mükemmel babası işte o zaman daha fazla yorulacak.

Çok özür diliyorum hayatım.Kızma karıcığına lütfen.

5 yorum:

GeCe dedi ki...

ben öyle düşünmemiştim eminim eşinde bu bebekleri en az senin kadar bekledi ve sen karıştırmamaya dirensen de onlarla vakit geçirmek adına hep yanınızda olmak isteyecektir.

Adsız dedi ki...

merhaba , bence yazida hic oyle bir anlam yok.

Sevgiler
Esra Aytul

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

merhaba

hep sessiz takipçin oldum..arada yorum yazdım

o zor dönemden geçerken geçen sene hep dua ettim bir gün senden bir bebekten dolayı uykusuz kaldığınla ilgili yazı görmek için :)

ne büyük mutluluk ki 2 tane kuzucuk için yazıyorsun ..şükür

kendim doğum yapmış kadar mutlu oldum ...allah sağlıkı anneli babalı büyütsün

ve eşinin ne kadar hassas ve düşünceli olduğunu en iyi bilenlerdenim takipçin olarak ..evlilik yıldönümlerinde yaptıkları mesela :)

bence o da burda yazsın müsait zamanlarda ...ikiz babası olarak düşünceleri duygularını paylaşsın bizimle ...belki söyleyerek paylaşamadığı şeyleri yazarsa sende daha iyi anlayacaksın onu ..ikiz babası olmak kolay değil sonuçta :)

sevgiler

Bilges dedi ki...

resim olmucak mı :(((

ferulago dedi ki...

GeCe,hatta belki de benden daha fazla heyecanla bekledi :)

Esra Aytul,sağolun,öyle bir anlam çıkması en son istediğim şey çünkü :)

Elçin'in Yeri, çok teşekkür ederim yanımda olduğunuz için. Kocamın aslında bir blogu var ama ilkhamileliğim kötü sonuçlanınca küstü, yazmıyor

Bilges, koydum bile :)