20 Aralık 2008 Cumartesi

Pes artık

Artık pes diyorum. Üst kat komşularından yana hiç şanslı olmadık, bir önceki komşumuzun küçük bir kızı vardı, bütün akşam koşturup dururdu. Evin mimarı kimse nasıl bir çizim yapmış anlamadım zaten, bence mimari israf. Yaklaşık 3 metre uzunluğunda bir koridor var, onu gören çocuk nedense yerinde duramıyor, koşmak çoşmak istiyor galiba. Üstteki yavrunun sanıyorum emekleme dönemiydi biz taşındığımızda, ilk başlarda herşey çok güzeldi ama sonra koşturmaya başladı. Blog sahibi anneler nolur bana açıklayın, neden bu çocuk milleti evin içinde bir o yana bir bu yana koşturur? Ayrıca bi sorum da şu, neden çocuklar erkenden yatmaz, yatırılmaz? Ben küçükken akşam 8 dedi mi yatırırlardı. Televizyon böyle çok kanallı ve renkli değildi, acaba onun etkisi mi?

Neyse, üst kattakiler taşınınca çok sevinmiştik ama gelen gideni aratır derlerdi, doğruymuş. Bu sefer de 3 çocuklu bir aile taşındı. Hepsi de ilkokula giden, sanırım 1'er yaş araları olan 2 kız ve bir oğlan. Oğlanı bulmak için 3 tane çocuk yapmışlar sanıyorum, herhalde boncuk var feçesinde. Evin prensi tabii bu velet, sürekli onun bağırtısı, kızların gıkı nadiren çıkıyor. Bu çocuk sürekli koşturma halinde. Daha kötüsü de çocukların odası (ya da bu prensin tek başına kaldığı oda) bizim oturma odamızın üzerinde. Sürekli zıplıyor, atlıyor, nasıl bir gürültü anlatamam. O sesi bastırsın diye televizyonun sesini açıyoruz ama derinden gelen güm güm şeklindeki darbe seslerini kesemiyor, yine de duyuyoruz. Saat 10:30 olmuş çocuklar hala ayakta, çoğu zaman 12'ye kadar böyle. Anne baba da dur oğlum aşağıda insan var demiyor (pardon baba ara sıra bağırıyor çocuğa ama neden bilmiyorum, zaten etkisi de olmuyor, gene gümbür gümbür.) Bu nedenle evden taşınmayı bile düşünüyoruz, tahammül edilecek gibi değil. Bir ara salondaki avizeler sallanıyordu, o derece.

Anne babalara bir sorum daha var. Biz küçükken annemiz babamız bizi evde hoplama, zıplama koşma, alt kattakilere ayıp olur diye sürekli uyarırdı. Zamane ebeveynleri çocuğun özgür iradesini etkilememek için mi gıklarını çıkarmıyor acaba? Bu ne terbiyesizliktir anlayan bana da anlatsın lütfen. Sinir hastası olup çıkacağız yoksa.

6 yorum:

özii dedi ki...

Apartmanda yaşama kuralarını öğrenmeyen , o kadar çok insan var ki... Çaresiz nelere katlanıyoruz..

ferulago dedi ki...

Oh nihayet bir yorum, ben de tek rahatsız olan benim sanıyordum :)

İkiz Babası dedi ki...

koridor 3 metre mi geliyor gözüne? hayatım bu hafta hemen bir göz randevusu alıyorum sana. koridor yaklaşık 10 metre.optikle bu konuyu incelersek büyütme oranı(ki biz buna m diyoruz)=görüntü boyu/cisim boyu.buradan m=3/10=0,3.
bu da demektir ki kocan 178 cm boyunda olduğuna göre 0,3=g/178 iseee g=178*0,3 yani g=53.4 cm kocanın senin gözündeki boyu. hayatım ilişkimizi ve evliliğimizi gözden geçirelim. kocasını hobit olarak gören biriyle daha ne kadar birlikte olabilirim ??? :(((

ferulago dedi ki...

O sinir içinde 10 metre bana 3 gibi gelmiş denek ki :)

İkiz Babası dedi ki...

o sinir içinde daha doğru olan kısa mesafenin gözünde büyümesi değil midir? 3 metre 10 metre gibi gelmeli diye düşünüyorum.

"denek" derken??? :P

ferulago dedi ki...

Kızıyorum bak :P