17 Ocak 2009 Cumartesi

Ciğerlerim ve yapma ciğerim

Feci hastayım. Her öksürükte akciğerlerimin en azından bir kısmı da çıkacakmış gibi geliyor. Ahh, ben böyle hasta, perişan olmazdım ama oldu bir kere işte. 1 haftadır sürünüyorum. Başımın ağrısı geçmiyor, geçti diye sevinirken de öksürdükçe yine başım ağrıyor. Bu haftasonu kocam da Ankara'da, hatta o, ağbim ve ben 2 arkadaşımızın yeni doğan kızlarını ziyarete gidecektik (sana fotoğraf çekecektim İlkay) ama bu halde gitmesem iyi olur sanıyorum. Mini minnacık yavruya hastalık bulaştırmayalım. Bu hasta halime ve yağan yağmura rağmen kocamla fink fink gezdik dün, bugün de aynısını planlıyorum. (Eczacıyım ancak ilaç, özellikle de antibiyotik içmeyi sevmiyorum, o yüzden de sürünüyorum tabii).

Şu yemekteyiz yarışmasına takıldım. İlk başladığında seyretmiyordum, fakülteden çıkmamış oluyordum başladığında, şimdi akşam saatlerine çekilince seyreder oldum. Milletin iki yüzlülüğü, mutfakta laf edip yüzüne karşı abiciğim, ablacığım demeleri (etrafımda bu insanlardan çok var aslında, şaşılacak birşey değil), kazanma hırsıyla (para kazanmak için olmasa gerek, son zamanlardakiler oldukça hali vakti yerinde insanlar gibi geldi bana) herşeye kusur bulmaya çalışmaları, burun kıvırıp damak zevkime uygun değil diye ucundan bir çatal alıp yüzünü buruşturmalar falan çekilecek gibi değil aslında. Yarışmacıların arasında da karşısındakinin suratına bir tane çakmak geliyordur herhalde, ben televizyon karşısında böyle hissettiğime göre. Ama en gıcık olduğum şey o canım yemeklerin dökülmesi. Geçenlerde birisi kuzu incik yaptı.Yok kemiği yokmuş, yok çok kuruymuş diye tadına bakıp geri yolladılar. Benim içim gitti. Nerede yaşıyorunuz be insanlar, asgari ücretlinin sadece az miktarda kıyma olarak görebildiği löp löp etleri sudan bahanelerle çöpe gönderiyorsunuz. Seyreden insanlara ayıp olmuyor mu? Ben "tabağa konan herşey bitmeli" mantığıyla yetiştirildim, pilavımın bir tane pirincini bile ziyan etmem, onu bulamayan aç insanların olduğunu düşünürüm hep ama bunlar ne kadar rahat: "Damak tadıma uygun değil" ve hooop çöpe. Ağızlarına ağızlarına vurasım geliyor utanın kendinizden diye. Neyse sakinleşeyim biraz.

5 yorum:

özii dedi ki...

Geçmiş olsun ...
Mutfaktayım programını da özellikle seyretmiyorum hayat yeterince gergin bir de göz göre göre yapılan her türlü saçmalığa sinirlenmek istemiyorum.

serrose dedi ki...

gecmis olsun canim yaaa.
Eczaci deyince aklima hep kalemler defterler gelir enistem kalfaydi da :) gerci kota getirilmisti eskisi gibi bolluk yok diye biliyorum
yemekteyizi izliyorum ve her dafasinda birini olduresim geliyor :)
sevgiler sana
en kisa zamanda iyiles bol bol ihlamur ic ya da bal miiydi cigeri yumusatan :s

ferulago dedi ki...

serrose, benim aklıma da günlerce girdiğimiz laboratuar dersleri geliyor :)

Toparlamaya çalışıyorum ama biraz daha süründürecek galiba, çok sağol :)

Adsız dedi ki...

cook gecmis olsun..umarim simdi biraz daha iyisindir.

yemekteyiz yarismasi bizde de yeni takinti oldu. her aksam yemegi vakti bilgisayardan hem sinir olup hem de izliyoruz:) Hele bu hafta ki Adana bolumleriyle sinirlerime yeni sinirler ekledim galiba:)

ferulago dedi ki...

Salıncakta 2 kişi; birazd daha iyiyim sağol, öksürüğüm azaldı ama hala ciğerlerimi görecek gibiyim :)Yarimaya katılacakları özellikle seçiyorlar galiba, seçici kurulları işini çok iyi biliyor, haklarını teslim etmek lazım.