2 Mart 2009 Pazartesi

Günün sözü

Hani bir laf vardır, darda kaldığımızda, herşey bitti diye düşündüğümüzde yakınımızda biri söyler de içimize biraz olsun su serpilir: "Allah bir kapıyı kaparken bir diğerini açarmış" der bir arkadaşımız, eşimiz dostumuz. Ama bazen de o açılan diğer kapıyı bir türlü göremeyiz nedense. İşte bunun nedeni aşağıdaki günün sözünde saklı. Çok hoşuma gittiği için sizlerle paylaşayım istedim. Orijinal haliyle yazıyorum, isteyenler için altına çevirisini yazacağım.

"When one door of happiness closes, another opens; but often we look so long at the closed door that we do not see the one which has been opened for us"


Meali: Bir mutluluk kapısı kapandığında bir diğeri açılır; fakat bazen kapanan kapının ardından o kadar uzun süre bakarız ki, bizim için açılmış olan kapıyı göremeyiz.

Gözlerimizi açık tutalım :)

5 yorum:

Opal dedi ki...

ne kadar dogru bi soz.aklima "ying yang" felsefesini getirdi benim birden. her kotulugun icinde bir iyilik, her iyiligin icinde bir kotuluk vardir" ne alaka diceksin belki ama ben cumlenin ilk kismini aldim. onemli olan ying yang'in siyahli olanindaki beyaz noktayi gorebilmek. bunun icinde sadece gozlerimizi acmak yetmiyo sanirim, cakralara calisalim azcik cakralaraa :))sevgiler cnmm..

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

İşte bu yüzden olup biten şeyler üzerine çok fazla düşünmeme kararı aldım ben. Geçmişe takılıp bugünü vegeleceği kaçırmamak için.
Çok güzel bir söz bu...

GeCe dedi ki...

benim de çok önceleri kafama dank ettiği için artık hiç aklımdan çıkarmadığım bir söz

serrose dedi ki...

ben de severim bu sozu.keske hep 4 acabilsek gozumuzu

Hayatın İçinden dedi ki...

merhaba, çok doğru ve önemli bir söz..hatırlattığınız için teşekkürler...