17 Mart 2009 Salı

Hamilelik güncesi-bebeğime

Bugün tam 2 ay oldu bebeğim. 2 aydır büyüyorsun, gelişiyorsun. 3 hafta kadar ultrason radnevumuz yok, bu süre zarfında nasıl geliştiğini göremeyeceğim yani. Keşke evlerde kullanılabilen bir ultrason cihazı olsa da babanla ben hergün gelişimini takip etsek. (Baban ve annen biraz manyak yavrum, şimdiden alış bu gerçeğe).

Sana henüz bir şey almıyoruz. 2. trimestride başlarız herhalde, 3.de iyice hızlandırırız. Şimdilik sadece A ablanın hediye ettiği patikler var. Gerisi nasıl olsa gelecek endişe etme.

Seni bırakıp kendime birşeyler aldım bugün. Annem yazlığa gitmeden diksin diye 4 tane bluzluk kumaş aldım. Kollu, kolsuz birşeyler dikecek ve ben de yazın Ankara sıcaklarında püfür püfür giyeceğim. Kendimi şiş göbek düşünemiyorum ve nasıl görüneceğimi çok merak ediyorum.

Baban hergün, hatta her saat seni soruyor bebeğim. Senin gelmeni benden bile daha heyecanlı bir halde bekliyor. Kendi blogunda sana birşeyler yazacaktı ama hala yazmadı. Sen onun kusuruna bakma. Yazacaktır diye umuyorum.

Umarım orada rahatsındır. Sen rahatsız olma diye ani hareketler yapmamaya, koşturmamaya çalışıyorum. Şimdi rahatsız oluyorsan da tekmeleme zamanın geldiğinde ödeşiriz artık.

Hangimizden hangi özellikleri aldığını çok merak ediyorum. Babanın kıvırcık-dalgalı saçlarını ve çukur çenesini aldın mı acaba? Gözlerini benden al nolursun, baban bana hep boncuk gözlüm der, o yüzden benden al, onunkiler hafif kısık çünkü.

Sana iyi bir anne olmaya çalışacağım yavrum. Teorik bilgilerim fena değil, pratikleri de birlikte öğreneceğiz, uygulayacağız artık. Hatalarım olursa birlikte düzeltelim olur mu.

Yakın bir arkadaşım da çocuk sahibi olmak istiyor meleğim. O da bir an önce hamile kalsa, 1-2 ay arayla doğum yapsak da birlikte büyüseniz, uzakta olsak bile arasıra görüştüğümüzde birbirinizle oynasanız ne güzel olur. Bak sana oyun grubu oluşturmaya çalışıyorum şimdiden. Demek ki fena bir anne olmayacağım, değil mi.

Dikkatli olmamız gereken 1 ayımız kaldı bebeğim. Ben daha yavaş hareket edeyim, sen de sıkı tutun olur mu. Ve en önemlisi de sağlıklı ol ve sağlıklı kal. Annen sana folik asit yollayacak şimdi, hepsini kullan olur mu. :)

Not: 9/5/2011'de yapılan ekleme: Bu yazıdan 3 hafta kadar sonra neler oldu bebeğim inanılacak gibi değil. Sen gittin, o bahsettiğim arkadaşım hamile kaldı ama neler neler geldi başına. 2 yıl sonra herşey değişti bizim için. Sen herhalde gelirken yanına almayı unuttuğun kardeşini alıp geldin gene. Tatlı meleğim benim, hoşgeldin sen de kardeşin de.

20 yorum:

Adsız dedi ki...

:)) süpeer.
hamileyken o ultrason randevuları nasıl sabırsızlıkla bekleniyor dimi ;)

ferulago dedi ki...

özlem, cidden öyle. Şu 3 hafta çabuk geçse keşke :)

Opal dedi ki...

bu cok tatli bi gunce oluyor Ferulago.
piss tatli bebecik, bak buyuyunce burayi da oku. Avustralya'dan da bi abla senin gelisimini gun gun okuyor. eger sen uslu bi bebek olursan O'na ilham gelicek belki o da bi bebek yapicak senin sayende. tamam mi bebecik. slkl slkl tutun, anneyi uzme. annen cok bilincli ve akli basinda biri..

ferulago dedi ki...

Opalcim, hormonlardan mıdır nedir gözlerim doldu yazdıklarını okuyunca. Çok yaşa sen e mi :)

Opal dedi ki...

gercekleri yazdim Ferulago'cum. bebegin sen ve esin cok ve mutlu yasayin. bakalim bu blog guncelerimiz bizlere daha neler getiricek. heyecanlaniyorum belki resmini koyucaksin, belki o sirada ben de benim karnimi cekip koyucam falan. bebisleri tanistircaz belki..dunya tuhaf ve guzel surprizlerle dolu. herseyin guzeli olsun hepimiz icin.
mucxx

Haydins dedi ki...

Ya gecen sabah nasil uyandim biliyormusun..Bir daha hamile bloglari okumamam lazim diyerek..
Ruyamda cocuklarim vardi bir suru bebek sacma sapan bir ruyaydi da ben sizin yuzunuzden oldugu kanaatine vardim iste :)
Tabi popomda acikta kalmis olabilir :)
Cok keyifli bebekle konusmalarin..

^zeynep^ dedi ki...

Cok tatlisin sen yaa, ne güzel yazmissin!!! Umarim hersey yolunda gider ve su 3 hafta cabucak geçer!!

Unknown dedi ki...

MERHABALAR,
HAMİLELİĞİNİZİN HENÜZ BAŞINDASINIZ. İNŞALLAH HERŞEY YOLUNDA GİDER VE GÜZEL BİR HAMİLELİK DÖNEMİ GEÇİRİRSİNİZ.BİR KADIN İÇİN HAYATINDAKİ EN ÖZEL BİR DÖNEM HAMİLELİK...BU DÖNEMİN KEYFİNİ ÇIKARIN!!!!

Adsız dedi ki...

Süpersiniz yaa, çok güzel bir yazı olmuş. Ben artık günde 2 defa bakıyorum yeni birşeyler yazdınız mı diye. Bunları okudukça insanın anne olası geliyor. :)) Ama önce 5-6 kilo verip tezimi bitirmem lazım. Sevgiler..

GeCe dedi ki...

ne güzel yazmışsın eminim anne ve babasının sevgisini hissediyor sizlere kavuşmak için can atıyordur o da

ferulago dedi ki...

Haydins, çok güldüm yazdığına. Her ikisinin de etkis vardır herhalde :)

Zeynep A, bence de çabuk geçsin.

Esra Günüşen Ertuğrul, çıkarmaya çalışıyorum ama zaman bazen çok yavaş geçiyor. Hoşgeldiniz bu arada.

Gülin, kilo vermek çok önemli. Bu 9 kiloyu vermeseydim zaten nasıl halde olurudm düşünemiyorum bile. Tez kısmında da haklısın. İkisi bir arada olmaz. Benimki 6 yıl önce bitmişti ama doçentlik var, onu düşünüyorum ben de nasıl olacak diye.

GeCe, hissediyordur değil mi? Hissets,n, b,r de sağlıklı olsun.

Rahsan Collyer dedi ki...

Ah ahhh, taa nerelere gittim şimdi bu postu okuyunca. Geçen sene bu zamanlarda günden güne karnı şişmekte olan bir anne adayı idim. Şimdi ise emeklemeye başlamış küçük tatlı canavarın annesiyim. Ne mutlu ki çok güzel bir hamilelik geçirdim, her anının tadını çıkarttım, koca göbeğimle dolaşmaktan gurur duydum hep:) Umarım sen de en az benimki kadar rahat ve güzel bir hamilelik geçirirsin. Sevgiler...

ferulago dedi ki...

Rahsan Collyer, umarım ben de gelecek sene aynı şeyleri söyleyebilirim :)

karacaymama dedi ki...

Sevgili Ferulago,
Aylardir blogunu okuyorum, sevincli haberine en az senin kadar cok sevindim. Insallah cok guzel bir yavrunuz olur, saglikla huzurla buyutursunuz, ben amerikadan bir hemserinim, 20 yildir burada yasiyorum ve seninle her seferinde eskisehire gidip geliyorum yazilarinda. Yeni yeni haberlerini ve bebeginin gelismesinide takip ediyorum sevgili hemserim. Kendine ve bebegine cok iyi bak, opuyorum, ablan

ferulago dedi ki...

Kırmızı Gül Demet, çok teşekkür ederim, çok mutlu ettiniz beni :)

Coşkunlu Figen dedi ki...

anladığım kadarıyla düşük yapmışsın.Ben de yenilerde 2 aylık meleğime veda ettim..ve çok sevdiğim birininde hamile olduğunu öğrendim.sevindim ben ikiz istiyordum olmadı ama ikiz gibim büyücekler dedim..ve beni bebişim gitti...ve sevdiğim kişinin başınada neler neler geldi umarım düzelir...ve belkide benim bebişde kardeşini de alır ve sımsıkı tutunurlar sağlıklı olurlar...sanırım yeni olduğu için hala buruğum duygulandım..sevgiler

ferulago dedi ki...

Coşkunlu Figen; sanki kendi blogumu okur gibiydim yorumunuzu okuyunca. Çok acı bir tecrübe ama atlatmak, toparlanmak, iyi şeyler düşünmek lazım. Umarım istediğiniz gibi ikizleriniz olur, ikiz annesi olmak harika birşey (bir o kadar da yorucu ama kesinlikle herşeye değer). İyi haberlerinizi bekliyorum

pelin dedi ki...

ferulago yaaa......ne güzel aynı ben diye diye okudum..ben de iki aylık hamileyim..en yakın arkadaşım hamile kalmaya çalışıyor..aynı yani..ama sonu mahvetti beni...... :(

ferulago dedi ki...

pelin üzülme, herşey olması gerektiği gibi oluyor bu hayatta, birşeyi çok isteyerek olduramadığımız gibi kaderimizde varsa olacaklardan kaçamıyoruz. Benim için güzel sonuçlandı, evde iki tane pırlantam var şimdi, ama arkadaşım hala çekiyor canım benim. Ama senin üzülmemen lazım artık, daha sonra olan biteni detaylı yazmıştım, o yazıyı okuma olur mu. İkinci seferimden başla, oradakiler mutluluk dolu yazılar çünkü :)

pelin dedi ki...

okudum bile :( ama allaha şükür blogunun geri kalanını da okudum! :) herşeyin hayırlısı ama ben korkuyorum..