12 Mart 2009 Perşembe

Nasıl da değişmiş inanamadım

Sabah Yahoo sayfasında bir haber gördüm. Estetik yaptırdığını kabul eden ünlüler hakkında bir haberdi. Çok boş vaktim varmış gibi haydi bakayım dedim. Maksat mevcut işlerden biraz olsun kaçmak tabii. Neyse, bir ara Jennifer Grey'den bahsedildiğini gördüm. Hatırlar mısınız bilmem, Dirty Dancing'de oynayan kemerli burunlu, dalgalı saçlı, Patrick Swayze'nin kollarında dans eden bir genç kızdı. Bu dediğim yaklaşık 20 yıl önce oluyor tabii. Film oynadığında ben lise sonda falandım galiba. Akün sinemasında oynuyordu. O zamanlar Akün sineması vardı, şimdiki gibi Devlet Tiyatroları'nın bir sahnesi haline gelmemişti. Orada yaklaşık 2.5 ay gibi bir süre oynamıştı. Sinemanın önünden geçerken o afişi görmeyi oldukça kanıksamıştım, bir gün vizyondan kalktığını gördüğümde çok şaşırmıştım. Benim için o afiş o sinemanın bir parçası olmuştu sanki. Filmi herhalde seyretmişsinizdir. Patrick Swayze'nin Ghost öncesinde popüler olduğu ilk film diyebiliriz herhalde. (Daha öncesinde televizyonda Kuzey ve Güney diye bir dizi vardı, orada izlerdik, hayran olurduk kendisine. Ben de bayağı yaşlanmışım galiba, pes). Filmin sonra tanımadık artislerle ikincisi çekilmiş ve tabii ki başarılı olmamış ama konuyu dağıtmayayım.

Haberde Jennifer'ın o karakteristik burun kemerini düzeltmek için bir operasyon geçirdiği ve sonra o operasyonu düzeltmek için bir tane daha geçirmek zorunda kaldığı ve artık o minik kalkık burnuyla tanınmaz halde olduğu yazıyordu. Adamlar haklıymış, imdb'den falan fotoğraflarını aradım buldum ve kesinlikle tanımadım. Bir insan bu kadar mı değişebilir? Barbra Streisand'in burun estetiği geçirmesi kadar dramatik bir şey olmuş bence ki akıllı kadın bunları öngörmüş olmalı ki asla düzelttirmeye kalkışmamış.

Haber sizi pek ilgilendirmiyor olabilir ama yine de şu resimlere bakın lütfen. Bir insan bu kadar mı değişebilir.Tevekkeli kadın sonrasında neler yapıyor takip edemedim. Belki de gördüm de tanıyamadım.

4 yorum:

alis dedi ki...

Ay daha iyi olmuş bence :)
Ama Barbara Streisand konusunda haklısın, onun cazibesinin yarısı o güzelim burnu. Daha iki gün önce The Mirror Has Two Faces vardı TV'de, bayıldığım bir filmdir...

http://www.imdb.com/title/tt0117057/

sesiber dedi ki...

Dirty Dancing gençilğimin filmi.
Bence estetik yakışmış hatuna, doğal olmuş.

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Bambaşka biri olmuş. Ünlü olmak için o kadar çabası boşa gitti desene onu gören kimse tanıyamaz :)

ferulago dedi ki...

alis, ben hala alışamadım bu haline, kafamda hep o filmdeki gibi nedense. Aman bana ne, kadın benim fikrimi mi soracak zaten :)

sesiber, on be, aynı dönemden biri daha, kendimi iyice yaşlı hissetmeye başlamıştım :)

Aydan Atlayan Kedi, ben cidden tanıyamadım, bir filmde falan görmüşsem de o değil diye iddia eder, gerekirse kavga çıkarırdım hatta.