10 Mart 2009 Salı

Ne zamandır kitap okuyamıyorum

Uzun zamandır kitap okumadığımı farkettim. Hatta çok da şaşırdım buna. Bu aralar hayatım tamamen ders kitapları, makaleler arasında geçiyor. Arada dergi okumaya çalışıyorum ama onlar zaten kısa sürüyor. Eskiden otobüste gidip gelirken okurdum. Bir süredir babam getirip götürdüğü için (sağolsun) yol oldukça kısa sürüyor, kendimi kitaba kaptıramıyorum. Otobüsle eve döndüğüm ender akşamlarda ise ortalık karardığı için bari gözlerim sağlam kalsın diye okuyamıyorum. Eskişehir'e geliş gidişlerimde ise ya bir makale bakıyorum, ya bir ders notunu gözden geçiriyorum ya da çoğunlukla yaptığım gibi uyuyorum.

Otobüs yolculuklarında teker döner dönmez uyuyabilen insanlardanım. Hiç uykum olmasa bile inanılmaz bir şekilde içim geçiyor. Kocamla yaptığımız seyahatlerde benden nefret eder mesela. Yolda fazla konuşmaktan hoşlanmasa bile yanındakinin yüzünde bir gülümsemeyle uyuması çok sinir bozucu oluyormuş :)

Bunun temeli galiba zamanında Çankırı-Ankara arasında yaptığım yolculuklara dayanıyor. Bakıyorum da benim hayatım çoğunlukla yollarda geçmiş. Yıllar önce Çankırı'da Sağlık Müdürlüğü'nde çalışıyordum, 16 ay boyunca Pazartesi sabah gittim (bazen de Pazar akşam), Cuma akşamı geri döndüm. Çankırı en büyük dezavantajı Ankara'nın çok yakınında olmak olan küçük bir şehirdi. Kaldığım süre boyunca ev kiralamıştım, akrabalarım da vardı, bana yardımcı olurlardı sağolsunlar ama iş-ev arası maksimum 5 dakika yürüme mesafesi olunca Kızılay'daki kalabalığı, insanların yürürken omuz atmasını bile özler hale gelmiştim. Cuma akşamları iş çıkışında 6 arabasına yetişir, yol hemen bitsin de bir an önce Ankara'ya kavuşayım diye hemen uyurdum. Demek ki taa o zamanlara dayanıyor bu otobüse biner binmez uyuma isteği.

Kitap diyordum, peki okuyamama durumum kitap almamı engelliyor mu? Hayır. Alıp, diğer okunacak kitapların yanına yığıyorum hepsini. Aslında bir başlasam gerisi gelecek onu da biliyorum ama bir sürü işim var yapmam, yetiştirmem gereken, bu sefer de onlar kalacak, adım gibi biliyorum.

Kısır döngü içindeyim, ama elbet kurtulacağım :)

4 yorum:

serrose dedi ki...

Kurtuldugun da kitap yorumlarini okumak isterim
sevgiler sana

ferulago dedi ki...

serrose, umarım yakında olacak :)

Merve dedi ki...

bende uzun zamandır okuyamadım çok hissediyorum eksikliğini aynı senin gibi şimdi annelik kitapları okursun tatlım sen :)

ferulago dedi ki...

Merve, aldım bile :)