13 Haziran 2010 Pazar

Haberler güzel

Geçenlerde bir arkadaşım "cildin hala aynı ne güzel, hamilelerin genelde bozulur" dedi. "Ne derler bilirsin" dedim, "erkek bebek anneyi güzelleştirir, kız bebek annenin güzelliğini alırmış, demek ki benimkiler nötrlüyorlar". Çok güldük sonra.

Evet bebeklerimin biri kız biri erkek. 3 hafta önce öğrenmiştik aslında ama iyice kesinleşsin istedim. Dün doktorum bir kez daha onayladı, bir oğlum ve bir kızım olacak. Bebeklerin ikiz olacağını öğrendikten sonraki belki de en güzel haber bu (sağlıklı olmalarının haricinde elbette). İlk hamileliğimde kocam da ben de kız olsun istemiştik. Belki de yavrucak erkekti de dayanamadı, gurur meselesi yapıp gitti. Bu sefer hiç cinsiyet dileğimiz olmadı. Hep yeter ki sağlıklı olsunlar dedik. Her kadının mutlaka bir kızı olmalı derim hep ama ikisi de erkek olsaydı da olurdu, biz ikişer tane erkek ve kız ismi bulmuştuk nasıl olsa. Bu durumda anneleri gibi çift isimli olacak yavrularımız. Çocuklar belki de birbirlerinin giysilerini, oyuncaklarını daha az kıskanacak, karşı cinsi daha erken bir zamanda tanıyacakları için cinsel gelişimleri daha sağlıklı olacak, annenin süsleyip püsleyebileceği bir kızımız, babanın rol model olabileceği bir oğlumuz olacak. Tüm bunları zaman gösterecek gerçi. Yine de ne kadar mutlu olduğumu anlatamam size.

Doktorumuz bebeklerin gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Tatlı yemememe rağmen kilo almış olduğum için de bana kızdı. Yediğim keçi peynirlerine ve tam yağlı koyun peynirlerine ve yağlı olan herşeye veda etmem ve daha çok yürüyüş yapmam gerekiyor anlaşılan. Ayaklarım hala spor ayakkabılarımın içine sığabilirken yürüyüşlerimi artırmalı, biraz daha hareketli olmalıyım demek ki.

Haftasonu haberleri bu kadar benden. Bu arada bir arkadaşımın hamile olduğu haberini aldım dün. Öyle sevindim ki anlatamam. Demek bebekler birbirini çekiyor :)

6 yorum:

denizero dedi ki...

___aaaaaaaaaaaaaa süpeeeeeeeeeeeeeer...yeni gördüm cicim tebrikler :)...ikiz olması ise bambaşka süper bir haber :)__

ferulago dedi ki...

denizero, sağol canım :)

deniz dedi ki...

gerçekten çok daha güzel bir haber. bence kız erkek olması her iki anneliğide bir arada tatman açısından çok çok güzel.

ferulago dedi ki...

deniz, ben de pek memnunum bu durumdan. Yaş itibariyle önce ikiz olması çok memnun etti beni, şimdi de bu :)

gülin dedi ki...

Tebrik ederim ve kocaman bir maşallah demek istiyorum. Öyle güzel yazıyorsunuz ki okuyunca kendimi daha iyi hissediyorum. Bulantılarım azalıyor, endişelerim kayboluyor.Ben de 11+5 haftalık hamileyim. Umarım sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.

ferulago dedi ki...

gülin, ben de sizi tebrik ederim, sağlıkla sıhhatle bebeklerimize kavuşalım inşallah. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana :)