5 Haziran 2010 Cumartesi

Hamileyim (nihayet) yeniden!-2

Kimse hazır olmadan hamile kalmamalı. Özellikle annenin hazır olması çok önemli. Yoksa hamilelik sırasında yaşanacak zorluklar başka nasıl gülümsenerek hatırlanır ki ileride. Anneler genelde şöyle der ya hep: "9 ay karnımda taşıdım ben seni". Nolacak ki derdim, herkes taşıyor, ama öyle değilmiş. O dokuz ay güllük gülistanlık geçmiyormuş herkes için. Onun için her iki ebeveynin de, ama özellikle annenin hazır olması şart.

Geçen AÖF sınavlarında çok tatlı bir gözetmenim vardı. Öğretmendi ve bir kızı olduğundan bahsetmişti. Ben o sırada hamile olduğumu yeni öğrenmiştim ve sürekli çubuk kraker yememi gerektiren bulantılarım vardı. Bana aslında kendisinin çocuk istemediğinden, ama eşinin çok baskı yaptığından bahsetti. Galiba biraz da ağır bir hamilelik geçirmiş. Dediği lafı hiç unutmuyorum: "Kızımı çok seviyorum, Allah eksikliğini göstermesin ama olmasa da olurdu". Burada kocasının da hatası var elbette hatta belki de en büyük hata kocanın. Her kadın annelik içgüdülerine sahip değildir. Bende de yoktu mesela ama zamanı gelince oluyor, bünye yavru istiyor. Keşke o kadının kocası da zorlamasaydı da kadının da istediği bir zaman bebekleri olsaydı. Neyse.

Biz artık kesinlikle hazırdık. İstiyorduk ama olmuyordu. Olmayınca sinirler bozuluyor, neden olmadı, olmayacak mı diye endişelere gark olunuyor, sinir, stres de herşeyi kötüleştiriyor. Ama aslında herşeyin olması gereken bir zaman var. Siz ne kadar şu işim de bitsin, şunu da halledeyim sonra deseniz de eğer o bebeğin gelmesi gerekiyorsa ne yaparsanız ne ederseniz edin, geliyor. Ya da tam tersi ne kadar uğraşırsanız uğraşın olmayacaksa olmuyor.

Önceleri işleri nedeniyle bebek sahibi olmayı erteleyen ama sonrasında da çok isteyen ve bu nedenle pek çok komplikasyon atlatan bir arkadaşım oldu. Sonuçta benden 2-3 ay kadar sonra o da bebeğini kaybetti ve hala sağlığına kavuşmaya çalışıyor.

Yani önce bebek isteyip istemediğinize karar verin ve sonra içinizi rahat tutun. Sonuçta o bebeğin geleceği belli bir zaman var. Hayır, siz rahat olunca o süre kısalmıyor, sadece bekleme süresini daha rahat geçiriyorsunuz.

Daha önce kaybettiğimiz bebeğimiz bu sefer yanına kardeşini de alıp geldi. Herhalde daha önce yanına almayı unuttu, o yüzden geri döndü diye düşündük ikiz bebek haberini alınca. Ama bu başka bir yazının konusu.

:)

2. bölümün sonu

11 yorum:

beetlejuice dedi ki...

Amanııın ben kaçırmışım bu güzel haberi. Çok çok tebrik ediyorum, Allah tamamına erdirsin. İkiz meleklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Canımmmm çok sevindim.Eşini ve seni tebrik ediyorum.Herşeyi akışına bırak dua edeceğim hayırlısıyla güzel bir doğum olsun.

NiLaY dedi ki...

sağlıkla bebişlerini kucağına alman dileğiyle :) çok büyük bir mutluluk bu, inşallah allah isteyen herkese en doğru zamanda bu mutluluğu tattırır :) sevgiler..

Adsız dedi ki...

Seni zaman zaman takip ediyordum ama bir ara kaybetmistim. Hamilelik haberini de duyunca ilk kez merhaba demek istedim :) Hayirli olsun, insalllah sag salim alirsin bebiklerini kucagina. 8 gunluk yeni anneyim ben de :)

Sevgiler...
AslihanK.

deniz dedi ki...

Ne güzel bir haber bu. Bir taşta iki kuş.

Pelin P.A. dedi ki...

Çok çok tebrik ediyorum. Bebişlerinin ve senin bu periyodu sağlıkla atlatmanızı dilerim. Duble sevgi ve duble mutluluk.

Sndrfknella dedi ki...

Aaaaa çok güzel bir haber bu :)) Çok kolay geçer hamileliğin ve bir an evvel bebişlerini kucaklarsın umarım :))))

Sevgiler

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir haber..Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini...
Kendine dikkat et.. :))))

ferulago dedi ki...

beetlejuice, çok teşekkür ederim. benim de tek dileğim bu :)

içimden geldiği gibi, çok memnun olurum :)

NiLaY, evet en önemli olan doğru zamanda olması. Herkesin istediği zaman inşallah

AslihanK, çok tşekkür ederim, ayrıca ben de tebrik ederim, çok güzel bir haber

deniz, evet bir taşla iki kuş :)

Pelin P.A., duble bebek :) çok hoşuma gitti

Sndrfknella, umarım öyle olur, çok teşekkür ederim.

^zeynep^ dedi ki...

canim çok güzel bir yazi olmus bu!!

ferulago dedi ki...

Hayatımdaki D'ler-Pınar, çok teşekkür ederim mutluluğumu paylaştığınız için.

Zeynepciğim, içimden gelenleri yazdım, daha da geliyorlar :)