29 Haziran 2010 Salı

Yeni kitaplarım

Pazar günü kocamla kendimizi dağıtmışız. Önce C&A'ya girip o çok güzelmiş, bu ne şirinmiş derken 120 TL'lik alışveriş yapmışız. C&A'nın nasıl ucuz olduğunu biliyorsanız bir sürü şey aldığımızı tahmin edersiniz. Oradan Mothercare'e geçtik, birkaç parça şey de oradan aldık. Ancak gördüğüm kadarıyla her iki mağazanın ebatları birbirinden farklı. Mesela Mothercare'de 0-3 ay arası olan bodyler büyüklük olarak C&A'daki 3-6 aya eşit. Neden böyle bilmiyorum. Bakalım hangi ölçü bebeklerim için daha uygun olacak.

Sonra da 1-2 bebek arabası, araç koltuğu satan yere baktık, fiyat aldık, özellikleri inceledik, derken kendimizi D&R'a attık. Almak istediğim 2 kitabı daha buldum. Bunları bir okuyayım önce, sonra gerisini internetten sipariş vermem gerekecek anlaşılan.

Aldığım kitapları da yazayım size.

1) Gebe Kalma, Gebelik ve Doğum-Dr. Miriam Stoppard: 2 yıl kadar önce aldığım ilk kitabım. Adı üstünde, hamile kalmadan önceki dönemi de anlatan bol resimli, 369 sayfalı bir kitap. Beslenmeden bebeğin ve annenin hamilelikteki aşamalarına kadar pek çok bilgi var. Örnek vakalarla da bazı sorunları alatıyor ayrıca. Doğum izni kısmında direkt çeviri olduğu için İngiltere'deki durumdan bahsedilmiş, oraya ekleme yapılsa iyi olurmuş. Bunun haricinde tavsiye ederim.

2) Anne Babalar için Doğuma Hazırlık - Sağlık profesyonelleri için rehber - Editörler: Prof. Dr. Hülya Okumuş, Yard. Doç. Dr. Samiye Mete: Bu da çok memnun kaldığım diğer kitap. Yazarlar ve editörler Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı'nın öğretim üyeleri. Bunda da hamilelik, doğum ve sonrasıyla ilgili pek çok bilgi ve resim var. Bebeği nasıl emzirmeniz gerektiği resimli olarak anlatılmış mesela. Hamilelik ve doğum sonrası egzersizleri, yenidoğan bebeğin bakımı, doğum türleri vs. pek çok şey bulabilirsiniz. Kitap 206 sayfa.

3) Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler - Tracy Hogg ve Melinda Blau: Yeni aldığım kitabım. Başka bloglardan çok methini duymuştum. O yüzden mutlaka almak istedim. 527 sayfalık, hiç resim içermeyen bir kitap. Görünüşü dolu dolu. 1-2 sayfa okudum, güzel bilgiler var. En kısa zamanda okuyacağım.

4) Modern Bebek Bakımı "0-12 ay dönemi bebek bakımı ve sağlığı"- Dr. Erhan Ateş: Bunu da yeni aldım. 371 sayfalık, az resimli bir kitap. Gördüğüm kadarıyla bebeğin doğumuyla birlikte 1 yaşına kadar olan süreci detaylı şekilde anlatıyor. Acil durumlar, zehirlenmeler, bebek ve annenin ihtiyaç duyabileceği ürünler, bebekteki ay ay değişiklikler, aşılar, bebeğin büyüme takvimi, dişlerin çıkış sırası vs. Kabaca baktım ve beğendim.

Geçen hafta aldığım kitabı ise bulamadım. Fakültede bıraktıysam eğer gidince yazarım ama eğer Eskişehir'de bıraktıysam biraz bekleyeceksiniz.

Bunların dışında hamileyim dergisine aboneyim, internetten ona buna bakıyorum, çevremdeki anneleri ve çocukları gözlemliyorum, bir sürü şey öğrenmeye çalışıyorum. Amacım iyi ve bilinçli bir anne olmak. Umarım olurum, bunun için elimden geleni yapacağım.

7 yorum:

deniz dedi ki...

ferulago, aldığınız kıyafetlei çok görmek isterdim. İstanbula'a gittiğimde bende C&A ya bakıcam. Biraz erken ama artık İstanbul günleri uzakta kalacak. Stok yapılması lazım.Kitaplardan da Taccy ve Melinda'nınkini bende alabilirim. Birde bakım için herkez Ayşe Öner'in kitabını tavsiye ediyor.

Unknown dedi ki...

Merhabalar,

Taccy hogg'un kitabı gerçekten çok iyi.. çok güzel ipuçları veriyor. dönüp-dönüp bakabileceğin bir kitap..

ferulago dedi ki...

deniz, hepsi Eskişehir'de kaldı maalesef. Ama C&A'ya bakarsan alınacak bir sürü şey bulabilirsin :)

ferulago dedi ki...

Esra Günüşen Ertuğrul, iyice didikleme k niyetindeyim

deniz dedi ki...

ferulago iyi misin? bir haftadır yazmıyorsun merak ettim.

kurşunkalem dedi ki...

C&A nın bedenleri oğluma genelde küçük geliyor,bir yaş-beden büyüğünü alıyorum,ama kıyafete göre değişiyor.Mothercare inkiler genelde yaşını tutuyor.Bebek tulumları ve badileri çok güzel,bir de M&S öneririm..

ferulago dedi ki...

kurşunkalem, tiyo için teşekkürler, oraya da bakacağım