25 Kasım 2008 Salı

Merak ediyorum

Bu yazı biraz özel olacak, o yüzden detay veremeyeceğim kusura bakmayın. Sadece biraz içimi dökmek istedim, kimbilir belki de silerim bunu bir süre sonra.

Dünden beri kafamda bir (daha doğrusu birbiriyle bağlantılı birçok) soru: Aşk neden biter, bitince ne olur? Yeni bir hayata başlamak bu kadar kolay mı? Yeni bir aşk eskisini hükümsüz kılıyor elbette ama ya yaşananlar, paylaşılanlar bu kadar çabuk mu unutuluyor? Kendini bildin bileli biriyle geçirilen hayat nasıl oluyor da bir kalemde silinip bir başkasıyla farklı şekilde geçirilmeye başlanıyor? Bu kadar kolay mı? Kimin için kolay?

Şu aşk çok karmaşık birşey ve hayatın neler getireceğini bilmek mümkün değil. Bundan birkaç yıl öncesine geri dönüp bugünleri tahmin etmeye çalışsak bu yaşananlar insanın aklına gelir miydi? Biten bir aşkın farklı sonuçları çıkıyor ortaya yavaş yavaş ve ben sanki biten aşk bana aitmiş gibi sinir içindeyim, üzgünüm. Empati kurmaya çalışıyorum ve şimdiye kadar da yapabildiğimi sanıyorum ama artık olmuyor. Geçmişi düşünüyorum, şu anki duruma bakıyorum, geleceği hayal etmeye çalışıyorum ve nedense benim canım yanıyor.

8 yorum:

Haydins dedi ki...

Ask bir cok sebepten bitebilir bence.. Cevresel faktorler, kisisel faktorler vs..Ask da ,sevgi de tamamen bitince yani kafanda bitti ya deyince , yeni hayat baslamis demektir bence..Bir seyler yarim kalmissa donup arada geriye bakarsin ama tamamen hersey bitmisse aklina bile gelmez.. Ben boyle dusunuyorum yani..

Bende de bir soru ask omur boyu surer mi ki?? Bence heyecan kismidir o ask ve omur boyu surmesi biraz tuhaf olur.. Yerini daha guzel bir seye sevgiye ,bagliliga birakir sanki.

ferulago dedi ki...

Aşkı destekleyen şeyler mutlaka olmalı, katılıyorum. Ama dediğim gibi, özel bir durum var burada, yakın bir arkadaşımın başından geçen ve ben de tarafsız gözle bakamıyorum :)

İkiz Babası dedi ki...

Eğer benim eski sevgililerimi unutmama kızıyorsan, unutmayayım hayatım. :)
ama sana aşkım, bağlılığım, sevgim ve saygım sonsuz ve ömür boyu sürecek.

ferulago dedi ki...

Paralarım seni karıştırma onları şimdi. :P

dyt.kelebekdiyeti dedi ki...

aşk hiç biter mi? biter sanki de şu oksitosinin yaptığına bakarmısınız bağlılık devam eder. :)

ferulago dedi ki...

Hiç bitmese aslında ama olmuyor işte :) Bir ot bulayım ben en iyisi

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

karmaşık bir durum sanırım çözemedim ???

ferulago dedi ki...

Biraz öyle evet, karmaşık :)