4 Aralık 2008 Perşembe

Sabah sabah

Sabah sabah yollardayım, işe gelmeye çalışıyorum. Trafikte seyrederken bir ara kırmızı ışığa denk geldik. Yandaki arabaların birinin şoförü gayet güzel açtı kapısını, küllüğü asfalta boşalttı ve yeşil yanınca fütursuzca bastı gitti. Baktım gençten bir çocuk, 26-27 yaşında anca var. Yanında ise sarışın bir kız. Kardeşi mi, sevgilisi mi, karısı mı bilmiyorum ama kız zerre kadar irkilmedi, rahatsız olmadı bu durumdan. Ben de Bay Yanlış ile Doğru Ahmet eğitici filmi tadındaki bu olayı ağzım açık seyrettim. Eğer bu o filmlerden biri olsaydı hemen sigara izmaritlerinin üzerine bir çarpı atılır, film geri sarılarak küllük arabadaki yerine geri dönerdi. Bu arada sokaklar hepimizin, onları temiz tutalım gibisinden bir mesaj verilirdi. Maalesef film değildi. Zaten eğer böyle bir film olsaydı benim versiyonum daha iyi. Yan arabanın izbandut gibi şoförü arabasından iniyor, pencereyi bir yumrukla tuz buz ederek adamı pencereden çekerek dışarı çıkartıyor ve o izmaritleri, külleri adama yalatarak tek tek toplatıyor. Hem akılda kalıcı, hem de ibret örneği oluşturucu. Bak ondan sonra bir daha yapabiliyor mu.

Eğer o ikili bir çiftse ve ileride çocuk falan yapmayı düşünüyorlarsa vay anam vay. Aynı fütursuzluğu yavrularına da işleyecekler, o garipler de doğrusunun bu olduğunu düşünerek büyüyecekler. Buradan da tabii ki diğer bir naçizane fikrime geçiş yapıyoruz: Herkes anne-baba olmamalı.

4 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

yaparlar canımm,bizde böylesi çok..

Elif Zorcan dedi ki...

Bende çok sinir oluyorum. Öyle ki; bir gün trafikte böyle bir olay yaşaşandığında, bir bayan sürücüyü beyaz bir Toy... arabadan inmiş ve bağırırken ve hatta çöpünü yerden alıp kafasına fırlatırken görürseniz bilin ki o benimdir. O kadar sinir oluyorum.
Bizde bu adamsendecilik olduğu müddetçe dış mihraklar ülkemizi parça pinçik ederler, dağda kardeş kardeşi de vurur, pislikten de ölürüz.
Coştum galiba neyse
Sevgiler...

özii dedi ki...

Sizin versiyonunuzu çok tuttum . Kesin ibret olurdu sırf ona değil gören herkese...

ferulago dedi ki...

Hepimiz coşarsak birşeyler ancak düzelmeye başlar herhalde :) Yollarda beyaz To...'yı arayacağım artık :)

Benim versiyon daha da ibretlik hale getirilebilir aslında, ama o adamın öküzlüğünü tedavi eder mi bilinmez