24 Aralık 2008 Çarşamba

Şu reklamdan içim bayıldı

Ay içim bayıldı. Anlatılmaz tadılır, pastırma Şahinse alınır reklamından kusmak üzereyim. Nasıl bir reklam bütçeleri varsa Avrupa Yakası dizisinin arasında koyup durmuşlar. Reklam süresi boyunca 1 kez koy haydi olmadı 2 kez koy da sürekli de arka arkaya seyrettirilmez ki. Nefret ettim, Şahin marka sucuk, pastırma almayı asla düşünmüyorum. Reklam beynime kazındı, amaçlarına ulaştılar ama herhalde istedikleri sonucu alamayacaklar benden potansiyel bir müşteri olarak.

Bir kez de sabah kargalarla birlikte kalkıp çalışayım demiştim. Ses olsun diye televizyonu açmıştım, açmaz olaydım. Arçelik'in ayaklı ütüsünün reklamını arka arkaya 8 kez falan göstermişti bir kanal. O küçük çocuğun Çelik ağbi, ayda kimse var mıdır şeklinde başlayan reklamı da beynime kazındı ve Arçelik'in ayaklı ütüsü asla alınmayacak ürünler listesine eklendi.

En iyisi diziyi video, dvd recorder artık ne olursa kaydedip sonra da reklamları geçe geçe seyretmek. Hem belki böylece makul bir süreye de iner.

5 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

harbiden paraları çok heralde..reklamın her modelini çekip 2sn'de bir gösteriyolar..üstelik baharatıda çok fazla koyuyorlar..

lale kunt dedi ki...

haha :) bu şahin sucuk mucuk firmasının sahibinin kızı benim kurs+üniversite arkadaşım. ben 14 yıl hiç et yemedim, ilk tanıştığımızda kız bana 'benim babam bilmem ne sucuklarının sahibi biliyo musuun?' demişti. ben de 'vejetaryenim' dedim, kız kalmıştı :)

ama cidden baydı ya, hayattta da almam..

ferulago dedi ki...

Uyaz cadı; Kız ona tapınmanı mı bekledi de çat diye söyledi, ne gelişmiş bir kişilik, hayran kaldım.

İçimden geldiği gibi; asla yemem artık, hatta görünce bile yolumu değiştiririm :)

Adsız dedi ki...

Yazini okumaya basladim ama gozlerim pastirma kelimesinden baska birsey gormez oldu-benim icin anahtar kelime; pastirma :) Ama yani sirf reklam icinde vazgecilmez ki bu guzellikten... :)

ferulago dedi ki...

Salıncakta iki kişi; pastırmaya küstüğüm yok, pek severek yerim kendisini, bir de içine yumurta kırdın mı yeme de yanında yat (daha doğrusu diyetten önce yerdim). Benim gıcık olduğum "Şahin" markası. Pireye kızıp asla yorgan yakmam yani. :)