13 Ocak 2009 Salı

Gittikçe kokoş oluyorum

Yaşlandıkça insan kokoşlaşır ya, işte benim başıma da bu geliyor. Önceleri kıyafetlerimin renklenmesiyle başladı. Kırmızıyı her zaman çok sevdim ama lise zamanlarıma göre çok daha renkli giyiniyorum artık. Sonra da taşlar, boncuklar geldi. Kıyafetlerimde hiçbir taşa, boncuğa tahammül edemezken acaba olsa daha mı iyi olurdu demeye başladım. Bir ara altın yüzükte taştan hiç hoşlanmam derken parmağımda taşlı bir yüzükle çıkmıştım kuyumcudan. Ama başıma gelen son şeyle yaşımın iyice kemale erdiğini ve kokoşluk yoluna geri dönmeksizin girdiğimi anladım: Son darbeyi vuran şey kırmızı oje. Ojelerde genelde pırıltılı beyaz, uçuk pembe gibi renkler tercih ederim, arada kahverengimsi renkler de sürerim ama kırmızı asla sürmezdim. Annem ise tam benim tersim, kırmızıdan başka renk sürmeyen hayat dolu bir kadındır. Onun ısrarıyla sürdüğümde akşam eve gelir gelmez çıkartırdım çünkü ellerime baktığımda sanki benim ellerim değilmişler gibi gelirdi. Geçenlerde kırmızı bir kazak giyeceğim için haydi bir kez daha deneyeyim dedim. İlk defa ellerime baktığımda başkasınınkiler gibi gelmediler. Çok beğendim, hatta o kadar beğendim ki kendime özel 2 tane kırmızı oje tonu aldım. Daha da garibi, pırıltılı beyaz bir oje sürdüğümde dedim ki kendi kendime "bu da çok açık kaldı, keşke kırmızı sürseydim". Evet itiraf ediyorum, ben kokoş oldum anne.

Not: Hala savunduğum bir kalem var, ayaklarıma da kırmızı sürdüğümde artık tüm kalelerim yıkılmış ve dönüşümüm tamamlanmış olacak. Ama bu gidişle o da yakındır artık.

16 yorum:

özii dedi ki...

he he he kokoşluğun hayırlı olsun. Şimdi seni okudukça benimde fikirlerim değişir mi diye düşünmeye başladım. Kırmızı oje çok zor yaaa... Ellerimden rahatsız olurum gibi hissediyorum.
Be direnmekteyim hala:)))

ferulago dedi ki...

özi, 35'ten sonra hiç kaçarı yok bence :)

İLKAY dedi ki...

NE diyorsun 35imden sonra sarı altın hastası oldum o ne öyle sarı rarı derdim şimdi kuyumcu camlarına yapışıyorum. İnsanın yaşlandıkça beynine ve zevklerine bir haller oluyor bence. Boşver üzülme akışına bırak yakında ayak parmaklarında kızarır hiç şaşırma:)))

ferulago dedi ki...

İlkaycım, bu yaz kesin o da olacak biliyorum. Savaşmıyorum artık zaten, kabullendim :) Kesin genetik bir şey bu, 35'ten sonra o ana kadar uykuda olan bir gen tetikliyor tüm bunları. Genetik mühendisleri duyun sesimi.

Haydins dedi ki...

Yas ileledikce kesinlikle asilmaz duvarlar yikiliyor..Bende acik renklerden vazgecemezdim simdi kirmizi hatta gecen yaz koyu pembeden vazgecemedim..

ferulago dedi ki...

Haydins, keratalar pek de güzel duruyorlar sanki :)

özii dedi ki...

Gel şuna 40 , diyelim 35 i geçeli epey oldu da off:(

ferulago dedi ki...

Özii, belki de senin için bir umut vardır ama aramıza en sonunda katılacaksın :)

GeCe dedi ki...

"ben kokoş oldum anne" bu lafa bittim ben pek oje kullanmıyorum ama modern altınlar benim de ilgii çekmeye başladı

ferulago dedi ki...

GeCe, :)

İkiz Babası dedi ki...

allahtan ailemizde çizgisini koruyan biri var hala... :)

ferulago dedi ki...

Sayın RamirezK Bey, siz de değiştiğiniz hatırlatmama izin veriniz :P

serrose dedi ki...

Aaaa kirmizi oje iyidir yaaa aramiza hosgeldin :)

ferulago dedi ki...

serrose, hoşbuldum :)

İkiz Babası dedi ki...

ben asla değişmedim çizgimi koruyorum :P

ferulago dedi ki...

Hayatım, Burhan Altıntop misali soruyorum sana: Buna kim inanır?