28 Şubat 2009 Cumartesi

Sulu bir gözlem

Biraz saçma bir yazı olacak bu, o yüzden istemeyenler okumaktan vazgeçsin lütfen. Sonra "ne saçma salak şeyler yazmış, kesin manyak" demenizi istemem. :)


Fakültede öğretim üyeleri için ayrı tuvaletler vardır, kapısı her zaman kilitli olur. Mazallah öğrenciler girer de mahremiyeti bozulur diye herhalde. Her katta bir erkek bir de bayanlar tuvaleti, içerisinde de 2 tane tuvalet olur. Fakültede bir kadın egemenliği var, tuvalet başına düşen kişi sayısı açısından erkekleri kıskanmamak mümkün değil. Çok kadın olunca tuvaleti çok kullanan da oluyor tabii. Bir de kadın öğretim üyelerinin ve ayrıca idari personelin kendileri içerideyken kapıyı arkadan kilitleme gibi bir huyu var. Çok gıcık oluyorum açıkçası. Hocalar çiş yaparken birşey duyulmasın aman, onların ulaşılmaz, ulvi kişiliklerine zarar gelmesin. İdari personel de onlardan görüp benim ne farkım var diye başlıyor kapıyı kilitlemeye. Ondan sonraki manzaralar çok komik. Koskoca profesörler kapının biraz uzağında durup sıra bekliyor. Trajikomik bir görüntü aslında. Ben ve oda arkadaşım dediğim gibi feci halde gıcığız. O yüzden mutlaka kapıyı açık bırakırız. Acil bir durumda isteyen içeri girsin diye. Pek kimse girmez o ayrı. Işık ve kapı açık mı kaldı acaba diye kafalarını uzatır bakarlar, tuvaletin birinin dolu olduğunu gördüklerinde hemen dışarı çıkarlar. Böylece şırıltılarını başkası duymamış olur. Çok saçma bir uygulama. Ve dediğim gibi kadın sayısı fazla olunca feci bir bekleme sırası oluyor bazen. Erkeklerde böyle bir kilitleme durumu yok, rahat insanlar.

Durumun bir de şu yönü var. Kadınlardaki genetik kodlama mıdır, yetiştirilme şekli ve sonradan kazanılmış bir özellik mi nedir, dışarı çıkmadan önce tuvalete gitme huyu var. Siz de kendinizi yoklayın. Evden çıkmadan önce, az önce gitmiş olsanız bile yine de tuvaleti ziyaret ediyor musunuz? Ya da öğle tatilinde işyerinizden çarşıya vs. gitmek üzere çıkmadan önce, akşam işyerlerini terkederken tuvalete gidiyor musunuz? Ben gidiyorum ve fakültedeki bilimum kadın da gidiyor. O yüzden çıkış saatlerinde feci bir yoğunluk ve sıra, tuvalet kapanın ve arkadan kilitleyenin elinde kalıyor resmen.

Bunun nedeni uterusun varlığı nedeniyle mesanenin sıkışması olamaz sanıyorum. Annelerimizin evden çıkmadan önce "çişini yaptın mı kızım" diye sorması bilinçaltımızda yer etmiş de olabilir ama ya "çişini yaptın mı oğlum" sorusunun yöneltildiği erkekler? Onlarda böyle bir davranış biçimi gelişmemiş. Bence bunun nedeni erkeklerin anatomik yapıları gereği daha rahat olmaları. Tuvalet sorunu bizim araziye çıktığımızda en zorlandığımız hususlardan biridir. Erkekler için bu iş hem daha kolay hem de görülme riski daha az. Bizlerde ise öyle değil. Herhalde erkeklerin bu "nerede olsa yaparım nasıl olsa, kendimi kasmanın ne anlamı var" düşüncesi onları bu kadar rahat davranmaya, işyerinden çıkarken tuvalete gitmeye gerek görmemeye iten şey.

Konu itibariyle biraz saçma oldu galiba kusura bakmayın. Ama tuvaletin birisi girdikten sonra kilitlenmesine gıcık oluyorum, neden yaparlar anlam veremiyorum. O yüzden yazmak istedim. Hem piyasada "Pisuvar Tedirginliği" diye bir kitap varken ve filminin çekilmesi düşünülürken, benim biraz sulu yazımın zararı olmaz herhalde.

6 yorum:

serrose dedi ki...

:)))))))))))999
eglendim ben :))))

ıvır zıvır dedi ki...

garip bir konuya eğilmişsiniz valla... :)
ama dediğiniz gibi galiba anatomik bir getirisi var bu olayın :)
bayanların işi zor nediyim....

lale kunt dedi ki...

ben çıkmadan tuvalete girmem, galiba annem çocukken bana sadece 'ye' demiş. bu konuya pek değinmemiş, çıktıktan yarım saat sonra da aniden tuvaletim gelir, her defasında aynı...

ayrıca yazın çok komikmiş :)))

GeCe dedi ki...

yüzde yüz senin gübü düşünüyorum bizde de durumlar benzer. Oysa öğrenciler ile aynı wc kullanılsın ne olcak. bizim durumda ise olay traji komik, bölümde öğrenci wc si yok personel için var çok öğrencinin bana sormuşluğu vardır nerde diye en yakın wc ye gitmek sıkıştığın durumda altına yapmana sebep olacak uzaklıkta ne olacak yeni personel tuvaleti kilitli olmasa

"PRETTYCOOL" dedi ki...

bayıldım ya,kapıyı kitleyenlere ben de gıcık oldum,şırıltı mevzusu ayrı komik:))süpermiş,artık takibindeyim;)

ferulago dedi ki...

ıvır zıvır, garip ama gerçek :)

uyuz cadı, şimdi daha bir hayranlıkla bakıyorum sana

GeCe, sizin durum da ha bir acayip. Öğrencilerin olduğu bir eğitim kurumunda nasıl olur da öğrenci tuvaleti olmaz.

PRETTYCOOL, beğenmene sevindim, hoşgeldin :)