10 Mart 2009 Salı

Peki diyetim ne olacak?

Bir süredir diyetisyene giden ve bu süre zarfında 9 kilo veren ben bu hamilelik boyunca ne yapacağım peki? Kendimi nasıl olsa hamileyim, süper bir bahanem var, istediğimi yerim, içerim, kimse karışamaz diye koyvermeli miyim yoksa diyetime bebeğin gelişimini engellemeyecek şekilde devam mı etmeliyim? Ben 2. şıkkı seçtim. Bu kiloları vermek için bayağı uğraştım ben, tekrar almaya pek niyetim yok.

Hamilelik gerçekten de harika bir bahane. Daha önce kendinizi ksııtladığınız herşeyi yiyebilirsiniz, kimse de "sen ne yapıyorsun" demez, bilakis, "hamile o canı çekiyor" derler ve biraz daha yedirmeye çalışırlar. Bunu bahane olarak kullanmamaya kararlıyım. Daha aşerme safhalarına gelmedim, belki bu kararlılığım o safhaya kadar sürecek ama ben henüz bilmiyorum. Hiçbir konuda büyük konuşmayı sevmedim, bu konuda da büyük konuşmak istemem ama şimdilik planım diyetime bağlı kalmak.

Zaten diyetisyenimle konuştum. İlk 4 ay boyunca normal planımıza bağlı kalabileceğimizi söyledi. Zaten iyi beslendiğim için bebek açısından sorun olacağını sanmıyorum. Folik asit takviyemi alıyorum, hatta bol bol ceviz ve badem yiyorum. 4 aydan sonra bebek anneyi sömürmeye başladığında programım değişecekmiş. Hem beni hem de bebeği besleyecek tarzda bir programa geçecekmişiz (kendisi de bir çocuk annesi olduğu için ona olan güvenim sonsuz). İşte o zaman geldiğinde ne kadar bağlı kalabilirim bilemiyorum, umarım planladığımız gibi geçer çünkü 20 küsür kilo alarak hamileliği bitirmek istemiyorum. Planımız alacağım kiloyu 10 ile sınırlamak, böylece sonradan vermesi de çok kolay olacaktır. Ama dediğim gibi, bunların hepsi şu anda teori ve sizler de bilirsiniz ki, teoriyle pratik genelde birbirine uymaz.

İyi ki o 9 kiloyu vermişim, yoksa o kilonun üstüne bir de hamilelik kiloları eklenseydi herhalde kocamın beni kapılardan geçmem için iteklemesi, düz yollarda ise yuvarlaması gerekecekti. Kilo vermemle geçen bel ağrılarım yine hafif hafif başladı. İşte kilo almamı sınırlamam için iyi bir sebep. Dün gece yine sızıp kalarak yatmadan önceki öğünümü atlamış oldum maalesef, umarım çok fazla bir getirisi veya götürüsü olmaz.

Gerçi birazcık kilo alsam da çok önemsemiyoruz bu aralar. Zaten eskisi gibi yediğim halde yavaş yavaş kilo alıyorum. Herhalde ilk aylarda bünyenin hormonal değişikliklere alışması sırasında normal bir süreç. Tefal reklamındaki kilo aldığını gördükçe sırıtan kadın gibiyim, bahanem var ya ne de olsa, ondandır.

6 yorum:

Haydins dedi ki...

Bilmeden hazirlik olmus bu rejim donemi sana :) Fazla abur cubur yemezsen cok kilo almazsin sanirim diye dusunuyorum..Yararli seylerden bol bol ye iste :)
Nasil gidiyor? Oturup kalkman degisti mi simdiden :P

ferulago dedi ki...

Haydinscim, oturmam kalkmam henüz aynı ama üniforma gibi giydiğim kot pantalonum hafiften sıkmaya başladı. Özellikle otururken düğmeyi açmazsam rahat edemiyorum. Gidip daha rahat bir kot aldım. Ama bu hafif bel ağrısı ileride beni perişan edecek anladığım kadarıyla.

gezicini dedi ki...

ben toplamda +15 kilo ile bitirdim hamileliği. şu anda maalesef +10 kilo fazla öylece duruyor (bebek 1 yaşına geldi) ne yersen ye diyemem, her zaman faydalı olanlardan ve az az yemen lazım. meyva ve sebze, süt, yoğurt, et şart. benim en önemli sorunum devamlı midemin açlıktan kazınmasıydı. böyle zamanlar için etimek, grissini vs kemirmek iyi geliyor. çantada daima atıştırmalık birşeyler lazım.
fazla kilo almak sonra sorun oluyor, aman dikkat derim ben...
sevgiler
gorki

ferulago dedi ki...

gececini, bakalım bende neler olacak. Şimdiden çubuk kraker falan taşıamaya başladım, dün akşam çok uzun süre otobüs bekledim mesela, iyi geldi. :)

Sibel GÖZ dedi ki...

benim sana tavsiyem hormonlu,gazlışeyler tüketmemen.doktorum oğluma hamileyken kesinlikle mevsimi dışında hiç birşey yemememi söylemişti bende yemedim allahtan canımda istemedi..bol bol meyve,süt,peynir.yumurta.balık ,et tüket derim...iyibir hamilelik geçirmen dileğiyle..

GeCe dedi ki...

hamilelikteki aşermeler falan aslında biyolojik bir ihtiyac değil tamamen psikolojikmiş (hemşire olan bir ark derslerinde okumuşlar) neyse daha çok ilgi isteyen kişilerde raslanıyormuş dolayısıyla hem anneye hem bebeğin gelişimine yetecek kadar yemek bence her açıdan daha sağlıklı