21 Nisan 2009 Salı

Aman Tanrım, mutfakta birşey var

Evet mutfakta birşey var ama yabancı değil, bizim kıtır. Hayvancağız herhalde çok sıkıldı kafesinin içinde, bizi görür görmez tellere tırmanıyor, beni de çıkarın dışarı diyor. Kafesi açıp elimi kenarına tutunca hırsla elime atlıyor hayvan (normalde rahat çıksın diye kıçından hafifçe iteklerdik oysa). Bu aralar kendi derdimize düştük, kafesini temizlemeyi ihmal ettik, ondan da dışarı çıkmak istiyor olabilir. Ama dışarıda çok mutlu. Topunun içine koyunca fıldır fıldır koşturuyor evin içinde. Bu sefer kocam halının üzerine bırak dedi, yanımızda, gözümüzün önünde olsun diye mutfak halısının üstüne koyduk. Halıya bayıldı. Halı dediysem de normal halı gibi değil, değişik birşey, şimdi ne olduğunu düşünerek kafamı yoramayacağım ama hayvanın bayılacağı cinsten. Nereyi kemirsem diye manyak oldu. Top olmadan etrafı görebildiği için de sanıyoruz çok mutluydu. Biraz sağa sola gitti, tırnakları oraya buraya takıldı, kurtuldu, kurtulamadı derken iyice eğlendikten sonra tekrar kafesine konuldu.

Geçenlerde babamlar aradı. Hantai virüsü var bu aralar biliyorsunuz. Kuş gribi, kene derken dünyanın çivisi çıktı, ekolojik denge iyice bozuldu, bakalım sonumuz ne olacak. Haberlerde virüsün farelerden geçtiğini duymuşlar, panikle aradılar. Bizimkinin fare olmadığını biliyorlar, cüce hamster kendisi, haydi yakın akrabalar diyelim ama yine de olmaz ki. Hayvan dışarı çıkıp yabani farelerle yarenlik etmiyor ki virüsü kapsın. Ancak bizim getirip hayvana bulaştırmamız lazım. Anne ve babamın içini rahatlattım ama evlerde beslenen hamster ve türevleri için de şimdiden üzüldüm. Kuş gribi vakaları hortladığında millet panikten evlerindeki muhabbet kuşlarını dışarı atmıştı hatırlarsınız. Hatta babam bir Şubat sabahında yürüyüş yaparken yere konmuş bir muhabbet kuşu bulmuştu da eve getirmişti. Ufacık hayvanlar doğada kendilerini nasıl korusunlar. Muhabbet kuşlarının uçma kapasitesi belli, hemen yorulur yere düşerler, bir kediye yem olurlar. O da olmazsa Şubat soğuğunda nasıl yaşasın bu hayvancıklar. Ne acımasız insanlar var ya inanamıyorum. Evlerdeki hamster ve cüce hamsterleri de atar bunlar dediğim gibi. Bunlar da fazla uzaklara gidemez ki. Yeterince hızlı değiller. Bizim kıtır mesela, kafesini açık bırak kendi başına çıkamaz bile. Bir keresinde de topunun içinde dolaşırken ben kapağı iyice yerine oturtamadığım için mutfakta dolanırken kapak açılmış bu garibim de dışarı çıkmıştı. Neden sonra bulduğumuzda topun dibinde öylece pısmış duruyordu. İlk defa dışarıda bulunca kendini ne yapacağını şaşırmış, bir kenara sinmiş garibim. Dışarıda ne yapsın peki bu minik şey.

Not: Mutfakta dolanıyor diye içiniz kalkmasın, hayvan sizden, benden temiz. Elimize aldıktan sonra bile hemen temizlenip tüylerini düzeltiyor. Ayrıca kocam sürekli şampuanlarla köpürte köpürte yıkıyor kendisini, endişeniz olmasın.

10 yorum:

lori dedi ki...

ferulagoo sen nie bu Kitir'ciktan daha once bahsetmedin ya :(( coook sevimmli bisey bu! allaam yerim onu yeriim! wala kedim olmasa ben de istiyorum bitane ama biliyo musun Avustralya'da hamster yok! evt kesinlikle yok alis-satis flan yok yani. onun yerine kobay fareleri ve "New Guinea Pig" var (senin hamsterin devasa olani bilirsin zaten) kac yasinda kitirimiz?? ayrica yazin coook guzel olmus, yanlis bilgilendirmeden dolayi insanlar bu masum melekleri canindan ediolar bazen:((((

ferulago dedi ki...

lori, bahsetmiştim kendisinden. "yavrularım" etiketine tıklarsan Kitir beyin 1-2macerasini daha gorebilirsin. Hatta "Kitir yilbasi çamına karşı" diye bir videosunu bile eklemiştim :)
Gerçekten de çok tatlı birşey, ağbim "fare nasıl" diye sorar her aradığında sırf beni kızdırmak için.

Kargoyla gidecek olsa yollayayım sana alıp diyeceğim ama yavrucağa yazık olur :)

ferulago dedi ki...

lori, kitir yaklaşık 2 yaşında, onu yazmayı unutmuşum

lale kunt dedi ki...

oyy tipe bakk :))) çok gülüyorum ben bunlara yaa.
bizim de vardı üç tane, meğerse tek yaşamaları gerekiyomuş sadece çiftleşme döneminde yanına dişi koyucakmışsın. tabi aldığımız yerde bunu söylemediler, biz de eşimle hangi hayvanı görsek alma kapasitesine sahip olduğumuz için hemen atladık. eve getirdik 2 gün içerisinde sadece bir tane kalmıştı.. ayy ne korkunç öldürmüş dğerlerini.
yanlız bu sizinki evcl galiba, bizde son kalan pek vahşiydi (cinayetlerden de anlaşılabileceği gibi) hiç elime alabildiğimi bilmem. bir defasında kaçtı hatta dolabın arkasına gitmişti günlerce yakalayamadık. çok komik, bi çigifilm vardı ya hani warnerbross'un muydu? bip bipp diye koşan bi kuş ve onu yakalamaya çalışan tilki.. işte evde aynı o tarz tuzaklar kurduk bana mısın demedi.. 3-4 gün sonra bi şekilde girmişti kafese. birkaç sene içinde de yaşlanıp öldü. taşınırken dolabı sökünce arkasından yarısı yenmiş lolipop çıkmıştı :)) nasıl götürdüyse oraya kadar ne komik hayvan..
yanlız ben deyorum değil yazı yazmışım resmen :))

ferulago dedi ki...

uyuz cadı, bak bunu öğrendiğim iyi oldu. Kocam bazen bu hayvan çok yalnız, yanına bir dişi veya erkek alsak mı diyordu, hemen ileteyim kendisine. Peki pet shoplarda nasıl bir arada yaşıyor bunlar? Belki de size psikopat bir tane denk gelmiştir :)

lale kunt dedi ki...

ferulago bilmiyorum ki nasıl yaşıyolar.. heralde amaaan burada ne kadar çoklar hangi birini öldürücem canımm falan diyip takılıyolardır.
bence de almayın ayy görüntü çok fenaydı. hatta benimkini de öldürdükten sonra hayvandan nefret etmeye başladım verelim falan dedim de sonra hastalanmıştı çok ağladım kıyıp veremedim..
istersen yine de veterinere sorun belki cinsi farklıdır.. bilemedim yani...

ferulago dedi ki...

uyuz cadı, yalnız kalsın bizimki de, zaten gündüzleri tek yaptığı uyumak, arada birşeyler yemek, geceleri de biz arkadaşlık ederiz biraz, idare eder :)

ELİF dedi ki...

Canım ya ne güzel şeymiş o öyle benim kızlarım görmesin yer bitirirler onu...

ferulago dedi ki...

Elif...den, cidden de çok tatlı hayvanlar bunlar. Çoğu annenin korktuğu gibi pislikleri, ısırma huyu da yok (ilk geldiğinde 1-2 ısırmaya çalışmıştı ama sonra bize alışınca pamuk gibi şimdi:) )

GeCe dedi ki...

çok tatlı ben de severim ama yok ona da bakamam kaplumbağlardan sonra