7 Nisan 2009 Salı

Diyet haberleri - artık nasıl olacaksa

Sabah diyetisyenimle olan randevuma gittim. Geçen haftakine feci trafik nedeniyle gidemeyince toplamda 3 hafta sonra görüşmüş olduk. Bu sefer kilo aldığımı tahmin ediyordum ama bu kadar olacağını düşünmemiştim. 3 haftada 2 kilo almışım. 5 gün boyunca yataktan sadece tuvalet ve banyoya gitmek üzere kalkınca ve diyetime uymaya çalışsam da annem tarafından "belki de bebek tutunmak için daha fazla besine ihtiyaç duyuyordur" diye besiye çekildiğim için kilo almam normal. Az hareket-çok yemek, gel bakalım 2 kilo. Karnım şişmeye başladı, onun da etkisi vardır, hepsi yediklerimden olamaz. İyi ki aşermiyorum, iştahım açık değil, yoksa ne olurdum bilmiyorum. "4. aya kadar kiloyu böyle tutmamız lazım" dedi diyetisyenim ve yeni listemi verdi.

Yeni listemde yiyecek çok fazla şey var. Bu kadar yiyerek kilomu şimdilik nasıl bu seviyede tutabilirim bilemiyorum ama öncelikli olan şey bebeğin iyi beslenmesi. Alınan kilolar nasıl olsa verilir, o konuda hiç endişem yok. Yemek dışında en büyük değişiklik haftada bir kez bir tatlı kaşığı pekmez yiyecek olmam. Demir eksikliğine karşı önlem alıyoruz sanıyorum. Herhalde ilerleyen aylarla birlikte miktarı da artacaktır.

Anlaşılan artık size bir süre diyet haberi veremeyeceğim. Çünkü artık tam olarak tefal tartı reklamındaki kadına döndüm. Kilo artışına rağmen gülümsüyorum :)

6 yorum:

İkiz Babası dedi ki...

"kütle korunumu" bitanem ben de 1 kilo vermişim. :))
hiç bir zaman senin kilo almana bu kadar sevinmemiştim :))

ferulago dedi ki...

Peki diğer 1 kilo kimden geldi hayatım? :P

Opal dedi ki...

her tartiya cikisinda gulumse bosver, bebecigimiz buyuyo cunkum! sonrasinda bi guzel diyat yapar verirsin kilolari, walla hicbi kilo kalici deil ki sen bu konulari benden daha iyi bilirsin zati. gulumseee hadii gulumseee , bebecik de gulumsesiiinnnn...

ferulago dedi ki...

Opalcim, çok haklısın. İstedikten sonra verilmeyecek kilo yoktur. O yüzden "vücudum bozulmasın diye çocuk doğurmak istemiyorum" diyenleri anlamıyorum

GeCe dedi ki...

ne güzel çocuk sağlıklı olsun da biraz kilo alsan birşey olmaz önemli olan o

ferulago dedi ki...

GeCe, tamamen aynı fikirdeyim :)