9 Nisan 2009 Perşembe

Hayal dünyasında mı yaşıyorum?

Geçen gün oda arkadaşımla konuşurken hayal dünyasında yaşadığımı farkettim. Öğrenci lab.ı için tahtayı yazması gerekiyordu ve ben gayet kendimden emin bir şekilde "kalemliğinin içi boş, dün oradan kalem alayım dedim ama hiç yoktu, haberin olsun dedim". Sonra dün ne zaman geldim ki ben Fakülteye, pazar günüydü derken kalemliğe baktım ve kalemlerin hepsinin aynen durduğunu gördüm. Rüya mıydı, hayal miydi anlamadım? Gayet net yaşamışım gibi gelmişti bana oysa.

Bu sabah ta geçenlerde aldığım smart blog ödülünün cevaını yazayım, bloguma resmini koyayım, ben de dağıtayım dedim ama kimden aldığımı bir türlü bulamadım. Kalem olayından sonra artık aldığımdan da emin değilim. Unutkanlığım var diye üzülürken şimdi bir de hayalperestlik çıktı başıma. Bakalım bunun sonu nereye varacak :)

Bugün bizim için önemli bir gün. Kocamla birlikte bebeğimizi görmeye ve ikili test yaptırmaya gideceğiz. Anneleri bir başka hamileye hep şöyle derken duyardım: "Bunlar en güzel zamanların, asıl telaş doğduktan sonra başlıyor, şimdi en azından nerede ve nasıl olduğunu biliyorsun". Aynı fikirde değilim çünkü hamileyken de pek çok husustan endişe duyuyor insan. Kıpırtılarının hissedilmediği dönemlerde daha da paranoyak olunuyor hatta. Ne bileyim, haftasına göre gelişimi normal mi, herhangi bir sorun var mı yok mu? İkili test sonuçları ne der ne olur vs. bir sürü endişe. Annemin "anne olunca anlarsın" lafı kulaklarımda çınlıyor zaman zaman. Daha anneliğin başında böyle oluyorsa insan, doğduktan sonra iyice manyaklaşmamak büyük başarı sanıyorum.

2 yorum:

Nazpek dedi ki...

Merhaba
Bu cümle gerçekten çok doğru "anne olunca anlarsın"
yazınızı okurken ilk hamilelik günlerimi hatırladım korku endişe sürekli nst aletine yada ultrasona bağlı yaşamak istiyordum ama zaman öyle çabuk geçiyorki sonradan o endişeleri bile çok özlüyorsunuz onun için her anın tadını çıkarın

ferulago dedi ki...

nazpek, inşallah olacak