25 Ocak 2010 Pazartesi

Uzun yazamayacağım

Aslında uzun uzun yazacak, ballandırarak anlatacak, hatta "inşaata başlayacağım " gerzek esprisini yapacaktım ama keyfim kaçtı.

Sol böbreğimde 2 mm kristaloid çıktı. Bildiğiniz kum. Bol su içiyorum, başka da yapacak bir şeyim yok.

Şekerim hala suskun. Sol ayağında bir problem olduğunu keşfettik, rahat kullanamıyor hayvan, bir yere konarken falan dengesi bozuluyor. Üzülüyorum onu öyle gördükçe. Demek bize küsmemiş, ya da küstükten sonra ayağında sorun çıktı, bilemiyorum.

Kıtır' ilk kez topuna koyduk, gücü yettiğince gezdi evde. Çok yorulmuş garibim, sonrasında yattı durdu.

Şeker diye üzülürken az önce Çıtçıt'ın ölüm haberini aldım. Cuma akşamı bir kazaya kurban gitmiş yavrum. Detay vermeyeyim, üzgünüz kısacası. İyi yaşadı yine de. O yamuk kanatla belki de çoktan ölür giderdi diğer kuşların yanında. İyi yaşadı, çok sevildi. Şimdi Şeker mahsun biz mahsun.

Çok soğuk. Allah dışarıda çalışmak zorunda olanların, dışarıda kalanların, yakacağı olmayanların yardımcısı olsun. Masa başındaki işinizden sıkıldığınızda yazın sıcağında kışın soğuğunda dışarıda milli piyango bileti satmaya çalışan kişileri getirin gözünüzün önüne. Benim her denk geldiğimde bilet aldığım yaşlı bir amca var. O aklıma gelir hep. Halimize şükredelim.

Gittim ben. Dedim ya, keyfim yok.

8 yorum:

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Çok geçmiş olsun.

GeCe dedi ki...

geçmiş olsun canım hava soğuk gerçekten

ferulago dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

lori dedi ki...

kum icin gecmis olsun, umarim benim doktugum gibi kolayca dokersin Ferulago. ben, bende kum ya da tas oldugunu hic bilmem tuvalete gidip de elime alip "bu ne?" diye bakana kadar.senede en az bi kez olur.
Citcit'a uzuldum :( simdi Sekerim'e daha cok ilgi lazim cunku hayvan dunyasinda es degistirmeyen,aldatmayan ve esi oldukten sonra da asla baska bi es edinmeyen tek hayvan kuslar. en cok onun icin zor olcak.
umarim ayagindaki sey de onemli deildir.
bi an once keyfin yerine gelsin, gecmis olsun.
mucx

ferulago dedi ki...

lori, kum o kadar da önemli gelmedi bana son haberlerden sonra. Elbet dökülür gider. Şeker Çıtçıt'ı eş olarak kabul edememişti, kaçıp duruyordu kızdan ama hiçbir şey olmasa da arkadaşını kaybetti sonuçta. Belli etmemeye çalışıyorum ama çok üzüldüm. Annem ağlayıp duruyor, neden olduğu için çok üzgün, onu da üzmek istemiyorum. Şeker iyileşir umarım. Herhalde kafesin içinde kızdan kaçarken burktu, kıstırdı bir yere ama ne yapılır bilmiyorum. Veterinere götürsem anlamayacaklar, hayvan korktuğuyla kalacak. Of ya.

^zeynep^ dedi ki...

Gecmis olsun Ferulago'cum.

lori dedi ki...

:( maalesef ku$a bakan veteriner cok cok az. burda bile benim ku$un cinsini anlamayp gagasini kesmislerdi biliosun. :( umarim iylessin. ama kendinizi yipratmayin bu kadar nolur.

ferulago dedi ki...

Zeynep A., çok sağol. Neyse ki kum azla sıkıntı vermiyor

loricim, bizimkinin gagasına baktıkça aklıma hep sizin kuş geliyor zaten, içim bir tuhaf olfu yine.