20 Ağustos 2010 Cuma

Ne insanlar var, pes artık

Kocam yarınki randevumuz için Ankara'ya gelecekti bugünden. Keçinin sevmediği ot misali yanına hep kendisini feci halde rahatsız eden birileri bindiği için bir süredir tek koltukta oturabilmesi için business class'tan bilet alıyoruz gidip gelirken. Yine de garip garip insanlara denk geliyor hep. Bu sefer vagonda bir o bir de 3 kişilik bir aile varmış. Aile arada masa olan karşılıklı koltuklarda, hemen kocamın çaprazında oturuyormuş. Adam yolda bir ara tırnaklarını kesmeye başlamış. İnanılır gibi değil. Geceleri bile tırnak kesilmesin, bir yere sıçrarsa bulunamaz diye hurafeler yaratılmasına rağmen bu adam fütursuzca, o parçaların nereye gittiğini umursamadan çıt çıt tırnaklarını kesmiş. Pes dedim duyunca ve kocam için çok üzüldüm. Üzüldüm çünkü kocam bu konularda çok hassastır. 6 yıla yakın zamandır evliyiz ve daha bir gün yanımda tırnak kesmemiştir. Kestiğinde de etrafa saçılmaması için çok dikkat eder. Bırakın böyle dikkatli, özenli bir adamı, tanımadığınız biri tren gibi kamuya açık bir yerde dibinizde tırnak kesse eminim sizin de mideniz kalkardı. "O masalarda millet yemek yiyor, ben iğrendim" dedi kocam. Adam garip garip hareketler yapmaya başlayınca kalkıp yerini değiştirmiş zaten. Bana çok acayip geldi. Hele bunu yapan kişi eşinin türbanından anlaşıldığı üzere dindar bir adam olunca ve dinimiz temizlik imandan gelir dediği için daha da garipsedim. Evini kirletme ama dışarıda istediğin yap. Olmaz kardeşim.

Fetal doppler cihazım maalesef bu akşam kargoya verilmiş. Bu gece deneyecektik hesapta ama olmadı. Fakülte adresini verdiğim için yarın teslimat da yapmayacaklar. Gidip şubeden alayım bari de yarın akşam deneyelim.

4 yorum:

deniz dedi ki...

Bende İstanbul'da münibüste tırnak kesen bir kadın görmüştüm inanamamıştım. O zaman küçüktüm şimdi olsa yerin dibine sokarım. Allah'ım insanlar neden bu kadar görgüsüz.

Ferulago sen bana saç için badem yağı+ bepanthen amp.+evigen amp.önermiştin ya onu temiz saç mı uygulayacağım. tembel ben yarın alıcam bunları.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

hakikaten insaf! Bir de ayakkabilarini cikartanlar var hala.. Ben artik hic sasirmiyorum yolculuklarda gorduklerime... Her havaalaninda bebek odasi oldugu halde, herkesin ortasinda emzirenlere, bebek alti degistirenlere bile..

ferulago dedi ki...

deniz, ben genelde yıkayacağım zaman yapıyorum. Böylece kafa dersi fazla yıkanmamış oluyor, maksat sebum dengesi bozulmasın

ferulago dedi ki...

Mehtap Pasin Gualano, neden bi böyleyiz anlamıyorum. İtalyanlar bize çok yakı derleri onlarda da böyle yapanlar var mı acaba? Yoksa bu sadece bize özgü bir şey mi?