21 Kasım 2008 Cuma

Benim garipliklerim mi? İşte bunlar

İlkaycığım mimledi beni. Garipliklerimi yazmam gerekiyor şimdi. Başkalarına garip gelebilir ama benim için öyle değiller, o yüzden yazarken zorlandım aslında. Belki de kocama, annemlere sormalıyım. Ne de olsa sizi iyi tanıyan biri daha objektif düşünebilir. Bir de dediğim gibi bana garip gelmiyor ama onlara kesinlikle garip geliyordur. Aklıma geldikçe bir kenara yazayım dedim ve sonunda işte bu liste çıktı ortaya:

- Bebeklere bebiş denmesinden nefret ederim. Bebiş nasıl? sorusu bence kesinlikle sevimli değil. O yüzden lütfen bebeklerim olduğunda bebiş demeyin.

- Birşeyin bitmiş olmasına ve yerine yenisinin konulmamasına gıcık olurum. Bu husustaki ilk üç (top three): Sürahideki suyun bitmesi ve damacanadan doldurulmaması, çöp kabındaki torbanın yenilenmemesi, tuvalet kağıdı da aynı şekilde. Hatta tuvalet kağıdı bitmeye yakınsa mutlaka yan tarafa yenisi konmalı. Elimi attığımda elim boşta kalırsa deliriyorum.

- Kitapların asla sayfalarını kıvırmam, kitap ayracım yoksa gazete parçası, not defteri kağıdı da mı yok? Asla yapmam.

-Dürtülmekten hiç hoşlanmam.

- Her yıl mutlaka bir vesikalık çektirip değişimimi görmeye çalışırım. (Bazen yılda 2 kez).

- Arabaya bindiğimde elimde yüküm varsa (çantamın haricindeki torbalar, kitaplar vs) arka koltuğa veya bagaja koymam, hepsini kucağımda taşımalıyım (otobüs alışkanlığı sanıyorum).

- Marketten penguen, uykusuz dergilerini alırken en öndekini almam, aralardan birilerini alırım. En önde duranları genelde açıp okuyorlar, benim dergimi ilk ben okumalıyım.

- Bazı konularda sabit fikirliyim. Şu anda aklıma bir örnek gelmiyor. Sizin önerinizi dinlerim ama kendi bildiğim daha mantıklı gelirse (ki gelir) onu yaparım.

- Evde giydiğim eşofman vs ile yatağa girmem. Pijamalarımla da yere, halıya oturmam, oturmak zorunda kaldıysam da bir daha yatakta giymem, yıkamaya atarım.

- Uçları açık bir makas görürsem mutlaka kapatırım.

- Kullandığım herşeyin mutlaka bir yedeği olmalı. Şampuan, lavabo açıcı, pop-up mendil, tuvalet kokusu, makyaj temizleme pamuğu, otobüs kartı ilk aklıma gelenler. Eğer bittiyse ve yedeği kullanıma soktuysam hemen yenisi alınıp konmalı.

- Nohut, bezelye, fasulye, mantı gibi taneli yemekleri mutlaka çatalla yerim. Tek tek çatalın ucuna geçirmeye çalışırım, sadece yemeğin suyu kaldığında kaşık kullanmaya geçerim.

- Ters duran terlikleri, ayakkabıları ben de düzeltirim. Hatta sol-sağ olarak bile ters olmamalılar.

- Saatsiz dışarı çıkmam, çıktıysam bütün gün birşey eksik gibi gelir.

- Migros'a falan gittiğimde çorap reyonuna mutlaka uğrar kışlık çoraplara bakarım. Almasam da bakarım ama genellikle alırım. Ev o yüzden çorap dolu.

- Yukarıdakiyle bağlantılı olarak çorap rengi mutlaka giyilen kıyafetle uyumlu olmalı. Kot pantalon ve botun içinde görülmeyebilir ama uyumlu olacak.

- Burnu gitmeye başlayan çoraplar hemen ev çorabı yapılır, bir daha dışarıda asla giyilmez.

- Yere çöp atamam. Bir çöp kutusu bulana kadar cebimde, çantamda gezdiririm.

- Siyah tükenmez kullanmayı sevmem. Favori rengim mavidir.

- Çantamda mutlaka selpak, sakız olmalıdır.

- Hiç kullanmasam da mutlaka ankesörlü telefon kartı taşırım. Ne olur ne olmaz.

- Takvim sayfalarını asla zamanı gelmeden çevirmem. Mesela Kasım ayı bitmeden o aya ait sayfayı koparmam. Gün kısmının kutucuk halinde kaydırıldığı bir duvar takviminde ise saat gece 12'yi geçmeden kesinlikle kaydırmam.

- Kedi veya köpek sevdikten sonra elimi mutlaka yıkamalı veya kolonyalı mendille silmeliyim. Yıkayana/silene kadar o elimi kullanmam, üstünde birşey var veya yanıyor gibi gelir sanki.

- Çantamı yere koymamaya çalışırım.

- Migros dönüşü vs poşetleri yere koymam, kollarım kopar ama hiç yere indirmem. İndirmek zorunda kaldıysam (kahrolarak) eve girer girmez çöp torbası olarak ayırırım, evle temas ettirmem.

Aklıma gelenler bunlar şimdilik. Eminim kocam okuyunca yorum yazacaktır, o zaman onları da eklerim.

Ben de kocamı mimleyeyim o zaman. Haydi bakalım RamirezK, kendi listeni yaz bakalım.

6 yorum:

Haydins dedi ki...

Heehe..esinin yorumunu merak ettim simdi :)
Benzer durumlar var bende de..Basak burcumuydun sende??

ferulago dedi ki...

İkizlerim, yükselenim de yengeç. Hangileri benzer merak ettim. Yaşasın yalnız değilim :)

İLKAY dedi ki...

Hahayt vede ha haaa. Sen gelince mutlaka hem bezelye hemde nohut yapacağım o zaman, seni öyle tek tek yerken görmem lazım şekerim. Çok hoşuma gitti cevaplarım şimdi merakla kocanın cevaplarını merak ediyorum.

Haydins dedi ki...

Yukselenler tuttu :) benim ki yengec :)Dur bakayim bir daha yaziya unuttum..

Haydins dedi ki...

Durtulme olayi,esaofman pijama :),saat,uyumlu coraplar,cop ve son olarak posetlerimi yere koymam kolum kopmadigi surece :)

ferulago dedi ki...

Yalnız değilim, oley :)