27 Kasım 2008 Perşembe

Bu diyet manyak etti beni

Diyete girdikten sonra sağlık manyağı oldum hafiften. Uyuz cadı bir ara yazmıştı ona buna karışan insanlarla ilgili bir yazısında. Hangisindeydi hatırlayamadığım için link veremiyorum. Ben de biraz etraftakilere öğütler veren sağlık takıntılı birine dönüşmeye başlıyorum galiba, bir an önce önlem almalıyım. Nasıl zayıfladın diye soranlara 6 öğün yemenin nimetlerinden, tatlı, çikolata, abur cubur yemek yerine çantada ceviz, badem, kuru kayısı bulundurup bunları tüketmenin daha iyi olacağından bahsediyorum. Gerçi çok yakın çevreme yapıyorum bunu, daha kitlelere yayılmadım ama kendime hakim olmalıyım, herkesin kendi seçimi. Kuru baklava yemesen iyi olur diyen birine kötü kötü bakmıyor muydum ben de zamanında.

Sevdiğim bir yanı da var ama bu durumun. Sokakta yürürken, alışveriş merkezindeyken onu bunu yiyen biraz tombik bir kadın gördüğümde "napmışsın abla sen kendine böyle, hala da yiyorsun, bırak yeme" diyorum. Telepatik yeteneği yoksa eğer beni duyamıyor ve yemeye devam ediyor haliyle. Bundan 3 ay önce ben de öyleydim diyerek gurur duyuyorum kendimle. Ve kilo veremiyorum bir türlü diyen kimseye de inanmıyorum artık. Veriliyor işte kardeşim, boğazı biraz tutmak lazım, doğru beslenmek lazım. Kahve içmeye gidildiğinde içine krema koydurmamak lazım. Bunları yapabildiğim için çok mutluyum. 6 kilo verdim ama yağ oranımdaki azalma ve kas kitlemdeki artışa (daha da önemlisi çevremdekilerin gözlemine) göre daha fazla vermiş gibiyim.

Bunu buraya yazdım çünkü ileride hamilelik, doğum, emzirme nedeniyle kilo alır da veremez ve veremediğim için de kendime bahaneler uydurursam hemen dönüp bu yazıyı okuyacağım. Veriliyor işte kardeşim, yeter ki boğazını tut biraz.

:)

12 yorum:

^zeynep^ dedi ki...

Seni bu azminden dolayi tebrik etmek istiyorum gercetken. Tabi isin icinde diyetisyen olunca daha iyi sonuclar alinir heralde? Ya da daha bilincli olunur mu diyelim? Sevgiler!

ferulago dedi ki...

Tamamen öyle. Benim sorunum haftaiçi az yesem bile haftasonu eşimle birlikte abartmaktı. Annemlere gidince yapılan mantıları, kurabiyeleri, börekleri, çibörekleri reddedemiyordum ayıp olmasın diye. Herkes yerken yemesen de olmuyor, canın çekiyor. O yüzden kilom yavaş yavaş artıyordu. Ama artık diyetisyene gittiğimi bildikleri için kimse yemem için ısrar edemiyor, daha da önemlisi ben kendimi frenleyebiliyorum :)

Haydins dedi ki...

Bende gecen yemekteyiz programindaki kadinla konusuyordum(!) tv'den tabi :)
Kadin hafif bir tatli yemek sonrasi tatlisi olamaz asla ben katmer yapicam mi ne oyle bir sey dedi..Ben basladim soylenmeye teyze katmer katmer olmus gobek hala katmer diyorsun diye..Esimde hayirdir yine kimle konusuyorsun diyor bana :)))

Cok iyi valla tebrik ediyorum seni..Sporda yapiyormusun??

ferulago dedi ki...

Hayır spor yok maalesef. Yazın akşamları erken çıkıp mümkün olduğunca yürüyordum ama havaların kkararmasıyla artık direkt eve gitme şekline döndü yürüyüş işim. Tek yaptığım hafif yürüyüş bu aralar. Demek spor da yapsam kimse tutamayacak beni :)

İLKAY dedi ki...

Tabiki yaymalısın sistemini bende çok anlatıyordum o dönem bilmem sana da anlatmışmıydım 6 öğün meselesini?
Ama yemek yiyenlere söylenmemiz aynıymış bak. Şenol sende geçenlerde daha öyleydin sataşma insanlara derdi:)

ferulago dedi ki...

Hehe, azıcık kilo verince beyne hafızaya atılması, bir tarafın kalkması durumu diyoruz biz buna. :)

dyt.kelebekdiyeti dedi ki...

:) kişi kendisi ile barışık ise psikolojik olarak sorun yok ama kilo sağlık için verilmeli. bunu her zaman göz önünde bulundurmalı değil mi? tebrikler muck muck :)

ferulago dedi ki...

Özke, elbette kilo sağlık için verilmeli. Ben dizimdeki baskıdan ve cep telefonuyla konuşurken yürüdüğüm zaman nefesimin kesilmesinden şikayetçiydim. Bunlardan başka eski kıyafetlere giyebilme, facebook'a adam gibi fotoğraf koyabilme, başka kadınlara (erkeklere değil dikkatinizi çekerim, kadınlar genellikle başka kadınlarla sidik yarıştırdığı için) güzel görünme, daha bir çok neden bulabiliriz. :)

serrose dedi ki...

Ahh ahh ben dizinin dibinde olayimda bana ver sen bu ogutleri 24 saat raziyim :)
abur cubur artarak devam ediyor hayatimda :(

ferulago dedi ki...

Serrose, orada bu kadar güzel abur cuburlar varken kendi öğütlerime kendim bile uyamazdım sanıyorum :) Üzeri çikolata kaplı çubuk kraker benzeri şeyler vardı bayıldığım, çileklisinden, normal çikolatalısından alırdım mesela, hayır demek çok zor :)

serrose dedi ki...

Pockyyyy :)))
bizim ev halki da hastasi :))

ferulago dedi ki...

Hah onlar. Hastasıydım onların. Geçen sene kongre için Graz'a gittiğimizde benzer bir ürünü bulmuştum (çikolatalı olarak) da hemen almıştım. Kocam da neden aldın, ne ki bu deyip sonra da bayılmıştı. Uzak durmalı artık