6 Kasım 2008 Perşembe

Elalemin seçimi

Elalemin seçimi hakkında dün yazma fırsatım olmadı, şimdi yazayım. Amerika'da siyah bir başkan seçildi (aslında melez). Kökler dizisini hatırlarsınız, zencilerin kölelik için getirildikleri, zamanında siyahların bir sürü yere giremediği, ikinci hatta üçüncü sınıf insan olarak muamele gördükleri Amerika'nın artık siyah bir başkanı var. Ağlayan Amerika'lıları gösteriyor televizyon. Hatta Japonya'daki bir yerde (Obama ile aynı adı taşıyan bir yerleşim yeri varmış) bile kutlama yapmışlar. Hatta az önce duyduğuma göre Amerikan tarihinde ilk kez halk seçim sonucunun açıklanmasından sonra Beyaz Saray'ın etrafına doluşup kutlama yapmış. İnsanlar Bush'tan bu kadar bıktı demek ki (Neyse ki Bush'un kızları şimdilik politikayla ilgilenmiyor). Bakalım Amerika ve dünyanın geri kalanı, en önemlisi de biz bu seçimin sonundan nasıl etkileneceğiz. Haydi hayırlısı.

Konuyu yine bir diziye bağlayayım. cnbc-e'de Gilmore Girls diye bir dizi vardı, 7. sezonuyla bitti. Son bölüm 15 Mayıs 2007'de yayınlanmış Amerika'da, bizde biraz daha geç bitti haliyle. Son bölümlerde esas kızlardan biri (esas kızın kızı aslında) Rory bir internet gazetesinde iş bulur. Görevi Başkanlık aday adaylarından birini ülke çapında izleyerek haber yapmaktır. İşin ne kadar süreceğini sorduklarında eğer ön elemelerde başarılı olur da Demokratların adayı olarak seçilirse, genel seçimlere kadar 2 yıldan fazla sürecek diye cevap verir. Bahsedilen aday Obama'dır. Eğer dizi halen devam etseydi o kız düne kadar hala yollarda olacaktı demek ki :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

obama iki gün sonra açıklama yapar.: durmak yok yola devam!

ferulago dedi ki...

Hayret, Gilmore girls hakkında yorum yapmamışsın :D

serrose dedi ki...

Gilmore girls bende severek izlerdim
yaa cnbc-e mi ozluyorum :)

ferulago dedi ki...

Orada izleyemiyor musunuz? cnbc-e'nin sayfasinda bir program var sipru diye, internet uzerinden seyretmek icin indirin diyor. Ben 3-4 ay once denemistim ama calismamisti. Belki su anda calisiyordur. Ana sayfada sol altta linki var. Ama saat farki var tabii :)