28 Ocak 2011 Cuma

Bir aşı gününü daha geçirdik

Dün aşı günümüzdü. Aslında 13'ünde gidecektik ama aile hekimliğindeki hemşiremiz arayıp çok yoğun olduklarını söylemiş ve dün gelmemizi rica etmişti. Verem aşısından sonra bebeklerin 3 gün boyunca yıkanmaması gerektiği için akşamdan bebeklerimizi yıkadık. Hoş, bu soğuklarda bırak 3 günü, 1 hafta yıkamam ben yavrularımı. Sabah tüm aile kahvaltımızı yaptık, bebeklerimizi dışarı çıkacak şekilde giydirdik ve ana kucaklarına oturttuk. Kızım sağolsun oturur oturmaz güzelce kakasını yaptı. İki bebek de giyinmiş, koltuklara oturmuş halde hazır olunca daha fazla gecikmeyelim, işimiz kısa sürecek, olmazsa orada açarız diye kızımdan özür dileyerek dışarı çıktık.

Şansımıza kimseler yoktu, hiç beklemeden içeri alındık. Bebeklerim 5.4 kg olmuşlar, maşallah onlara. Mama sütten daha fazla mı yarıyor artık ya da oğlum daha çok beslenmek istediği için mi nedir aralarındaki fark kapandı. Bir süre sonra nasıl kucağıma alacağım bilmiyorum onları, yataklarına yatırırken ve kaldırırken belim ağrımaya başladı bile.

Önce koldan verem aşıları yapıldı. Biz oğlanın koparacağı yaygarayı bildiğimiz için önce kızı kurban ettik. Koldan aşısı vurulunca biraz ağladı kızım ama bitti mi? Hayır. Bir bacaktan zatürre, diğer bacaktan da karma aşı vuruldu kızım. Biraz da onlar için ağladı ve sustu.

Kızı atlattık, sıra oğlanda bakalım nasıl olacak derken bizimki hemşire ablalarına gülücükler atmaya başladı. Anlaşılan çapkın olacak benim oğlum. O minicik ağzı güldüğü zaman öyle güzel açılıyor ki anlatamam. (Kızım da öyle elbette, bir "kuzguna yavrusu şahin görünür" vakası daha :) ). İğne koluna girince ağlamaya başladı, bacaklarda da devam etti ama giydirmeye başladığımızda sustu. İnanamadık. Öncesinde verdiğimiz ağrı kesicinin etkisi olmuştur sanıyorum, ya da alıştı benim güzel oğlum. Arabaya bindğimizde ikisi de uyumaya başlamıştı bile. Uyumaları evde de devam etti. Arabanın motor gürültüsü mü yoksa ilacın etkisi mi bilemiyorum ama nasıl geçecek diye endişelendiğim aşı günü ve gecesi normal bir gün-gece gibi geçti gitti. Darısı bir sonraki aşılarına.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

kizi kurban etme olayina cok guldum. yaygara yapmamasinin ve uyumlu olmasinin bedelini bu sekilde mi oduyo yavriiim :)) oyy yarildim.

Adsız dedi ki...

oğlan kesin çapkın olacak :)

Maşallah diyorum bebişlerine...

ferulago dedi ki...

loriciğim, maaleef öyle. İlk zamanlarda ağlamadan duruyordu yavrum, o emerken oğlan uyanıp yaygarayı basınca onu bırakıp oğlanı almak zorudna kalıyordum bu da şaşkın şaşkın bakıyordu. Ama o da öğrendi hınzır, artık yaygarayı koparıyor o da :) Bakalım sen neler göreceksin :)

nalan, biraz büyüyüp anaokuluna başlayıp ilk aşkını yaşamaya başlayınca neler olacak, çok merak ediyorum o günleri :)

Sevtap dedi ki...

Bak bak çapkına.Maşallah ikisinede.Ben iğneden çok korkarım bebeklerime nasıl aşı yaptırcağımı şimdiden düşünür oldum :)

ferulago dedi ki...

karabidikim, bebeklerim ağlayınca elbette ki üzülüyorum, hele topuk kanları alındığında veya ilk banyosunu yaptığında oğlum ağlayınca içim parçalanmıştı ama onların sağlığı için yapıldığını unutmazsak o kadar da sorun olmuyor :)