28 Kasım 2008 Cuma

Dayanamadım yazıyorum

Aslında yola çıkmadan önce birşey yazmayacaktım, yorum yapılırsa onaylayamam düşüncesiyle ama dayanamadım. Gazetede Sertab Erener'in "Hadise Eurovision'da Hadise olabilir" beyanatını okudum. Sertab Erener'i çok severdim. Sakin Ol'dan başlayarak tüm albümleri var bende diyebilmek isterdim ama son 2 albümünü almadım (belki de 3). Çok iyi bir ses ama özellikle Eurovision'dan sonra değiştiğini düşünüyorum. O Eurovision yarışmasını seyredememiş olmaya hala üzülürüm. Japonya'da kaldığım 3 ay içerisine denk gelmişti ve bir pazar günü olmuştu yarışma. Saat farkı nedeniyle zaten denk gelir miydi bilmiyorum ama çalıştığım laboratuarda pazar günleri çalışılmadığı için lab.a girip canlı sunan bir internet sitesi arama fırsatım olmamıştı. Kaldığım yerdeki televizyon da sadece Japon kanallarını gösteriyordu. Japonca bilmeyen biri için Japon kanallarını seyretmek süper oluyor. Bir keresinde zerre kadar anlamadığım duygusal bir film seyretmiş ve yine de ağlayabilmeyi başarmıştım. Eurovision'da birinci olduğumuzu ancak ertesi sabah internette gazetelere baktığımda görmüştüm. Dediğim gibi, hala üzülür hayıflanırım. Ancak o birincilikten sonra Sertab'ın değiştiğini, biraz (bayağı aslında) havalara girdiğini düşünüyorum. Yaşamı, düşünceleri, Demir Demirkan'la birlikteliğinin mükemmelliği ve başka şarkıcılar hakkındaki yorumlarına bakıyorum da "ben oldum, harikayım" gibi bir havası var bence artık. O yüzden onu eskisi kadar sevemiyorum. Hele bir de Eurovision konusunda ona ve sevgilisine danışılmasına gıcık oluyorum iyiden iyiye. Geçen sene Mor ve Ötesi seçildiğinde, şarkının TRT-1'de sunulmasından sonra "şarkının sözlerini falan dinlemedik, iyice dinledikten sonra karar vereceğiz" gibi birşey söylemişti Demir Bey. Bence Deli şarkısı gayet güzeldi. Klasik bir Mor ve Ötesi şarkısı. Hala zevkle dinlerim. Cambaz veya Bir derdim var gitseydi keşke diye düşündüğüm de olmuştur ama gayet iyi bir şarkıydı. Yarışma gruba bir şey kaybettirdi mi peki? Hayır, bence bilakis daha fazla tanındılar. Kocam mesela bu şarkıdan sonra bayıldı gruba. 2008 elemesini ve yarışmasını da hop oturup hop kalkarak seyretmiştik. Şarkı bence çok başarılıydı. Bu sene ne olur bilmiyorum ama Sertab Hanım icazet verdiğine göre Hadise başarılı olacak. Üstelik buna daha ortada şarkı yokken karar vermiş, ne güzel. Şarkı önemli değil madem, neye göre geçen sene o yorumu yaptınız o zaman ey muhteşem ikili.

Artık bıraksınlar her yarışma öncesi onların görüşünü almayı. Tamam, büyük bir gurur yaşattılar bize, sağolsunlar, varolsunlar ama şimdiki ortamda, Balkan ülkeleri bu kadar bölünmüş ve birbirine oy verirken katılsalardı yine birinci olabilirler miydi? Ahkam kecesekler madem, bari biraz daha mutevazı şekilde yapsalar. Neyse, İstanbul dönüşü görüşmek üzere.

4 yorum:

serrose dedi ki...

ben sevmiyorum Japon kanallarini balikta sevmiyor
bayiyor beni bayiyorr

ferulago dedi ki...

Saçma saçma eğlence programları olurdu hatırladığım kadarıyla. Komik olduğunu sanan tipler güler, oynar, şarkı söylerdi. Bir de reklamları hatırlıyorum. Kızın biri öküz gibi yer sonra da bir şey içer, tuvaletten karnını okşayarak çıkardı. Meğer yağ bağlayıcı bir ürünmüş de öküz gibi hamburgerleri, patates kızartmalarını yedikten sonra hepsini bağlayıp hooop diye atarmış. Sanki ihtiyaçları var da :) Power rengers'ı seyrederdim bir de. Onu anlamaya gerek yok zaten. Ama balığın da sevmemesine şaşırdım.

İkiz Babası dedi ki...

evet hatırlıyorum 2008 elemesini ve yarışmasını da hop oturup hop kalkarak seyretmiştik ama her zamanki gibi yarışmanın sonunu, herşeyin sonunu olduğu gibi, yani puanlamayı ben tek başıma izlemiştim. :(

Haydins dedi ki...

Bende cok sevmistim Deli'yi..Hala da cok severim ya. Seneye Moskova'da yarisma :)Bakalim gidebilecekmiyiz.