26 Kasım 2008 Çarşamba

Diyet haberlerine devam

Sabah olağan diyetisyen randevuma gittim. Bu hafta pek umudum yoktu aslında, geçen haftadan farklı hissetmiyordum kendimi. Hatta bacağım nedeniyle genelde oturup kaldığım için hareketsizlik nedeniyle de kilo vermemiş, hatta almış olduğumu düşünüyordum (1-2 parça bitter çikolata da yedim itiraf ediyorum). Geçen hafta aynı kiloda kalmıştım ama 1 kg yağ kaybettiğim ortaya çıkmıştı. Bu sefer 500 g kaybetmişim, yani 1 haftalık hedefe ulaşmışım. Demek biraz daha hareketli olabilseydim daha fazla gidecekti. Buna da şükür. Gram bazında konuşunca az gibi gelitor insana ama bu son verdiğim 500 g ile ilk 3 aylık hedefimiz olan toplam 6 kg'ı kaybetmeyi başarmış oldum. Darısı diğer 3 aya artık. Çok mutluyum.

Diyetisyen dönüşünde yapılması gereken işlerimi halledeyim, fakülteye öyle gideyim demiştim. Yapacaklar birikince hiçbirini unutmamak için liste yazmıştım. Ne çare ki listeyi fakültedeki odamda unuttum. Sabah evden çıkmadan bir tane daha yazdım, çantama koydum ama daha sonra bulamadım (unutkanlık hala son sürat). Aklımda kalanları sırayla yapmak için Kızılay'da dört döndüm. Unuttuğum birşey olmadı sanıyorum. İki kez yazınca aklıma girmiş iyice demek ki. Okulda da yazarak çalışırdım hep (hala da öyle).

Sakarya'dan geçerken çiçekçilerde Nergis gördüm. Çıkmışlar yine ne güzel, bayılıyorum kokularına. Hemen aldım bir demet, şu anda masamda, pet şişeyi keserek az önce oluşturduğum vazo müsveddesinin içinde duruyorlar. Garipler susuz kaldı yaklaşık 2 saat boyunca benimle gezip durmaktan. Hava da feci sıcaktı şanslarına. Resimlerini çektim, akşam eve gidince eklerim sayfaya.

10 yorum:

İLKAY dedi ki...

Ne diyorsun 6 kilomu tanıyamayacağız seni desene bravo yahuu:))

ferulago dedi ki...

Valla öyle, yüzüm bile inceldi iyice :) Yavaş yavaş gidince ben de anlamadım nasıl olduğunu ama uuzn zaman gömeyenler şaşırıp kaldığına göre gayet iyi durumdayım demek ki :) Aslında senin sayende oldu, diyetisyene gitme işini kafama sen sokmuştun, sağol varol

İLKAY dedi ki...

vatan sağolsun şekerim:)))

İLKAY dedi ki...

olmadı bu yorum ama olsun işe yaradım ya şımardım hazırlıklı değildim ne diyeceğimi bilemedim:))

İkiz Babası dedi ki...

bu gidişle benim rekorumu kıracaksın sanırım. karım gözlerimin önünde günden güne eriyordu... :)))

ferulago dedi ki...

Daha çok yolum var hayatım

Haydins dedi ki...

Bravo bravo...6 kilo verildi demek.Ay bende bir tempoya oturtsam su spor isini!!

dyt.kelebekdiyeti dedi ki...

ferulago bişi sorucam sana neden 3 ay için 6 kilo hedef acaba? Neden her aya iki kilo?

ferulago dedi ki...

Haftada 500 g'ın WHO tarafından önerilen miktar olduğunu söylediler bana. Daha sonra almamak için bu şekilde vermemi tavsiye ettiler, o yüzden.

dyt.kelebekdiyeti dedi ki...

hıms yani öğretilenle benzeşio amma hafta 1 kilo verilen en normal kilodur diyoruz. haftada 1 kilo verincede alınmıyor. yani deneyimlerime göre kimsecikler almadı :)