25 Ağustos 2010 Çarşamba

Fetal dopler'i yazacaktım değil mi

Bir türlü yazamadım biliyorum. Aslında amacım kaydettiğimiz seslerden de koymaktı ama olmadı. Belki bu akşam denerim.

Cihazı alır almaz oynamaya başladık. Minik bir şey, iki tane kulaklık giriş yeri var. Böylece hem kendi kulaklığını takabiliyor, hem de ekstra bir kulaklık takarak eşinizle birlikte dinleyebiliyorsunuz. 2. giriş istendiğinde bilgisayara kaydetmek için verdikleri ara kablo için de giriş olarak kullanılıyor.

Sesleri duyabilmek daha doğrusu bulabilmek için geziniyorsunuz önce karnınızın üzerinde. Ultrasonda duyduğunuz kadar güçlü sesler duymayı beklemeyin. Biz bebeklerin birinin kalp atışını atnalı sesleri gibi net duyduk ama diğeri herhalde pozisyon itibariyle vocck voccuk gibi duyuluyordu. Hıçkırık sesi nasıl duyulur anlamadık, herhalde arada kalp atışı dışında duyulan ritmik seslerdi. Benden mi kaynaklanıyordu onu da bilemedik. Tekmeler falan gayet net ama. Kalp atışı arasında tam tekme attığı zaman seste yükselme oluyor, bunu da ancak bebeklerin hareketini hissettemeye başladığınızda ayırt edebiliyorsunuz.

Cihaz kutusunda ekstra jel yoktu, sadece pil vardı. O pil de kimbilir ne zamandan kalma ki kısa süre sonra bitiverdi. 9 voltluk dikdörtgen pil her yerde satılmadığı için bir türlü yenisini alamadım. Jele gelince, çok gerekli değil gördüğüm kadarıyla. Karnınızı ıslatırsanız veya bebe yağı, vücut kremi gibi bir şey sürseniz de oluyor. Hatta daha iyi bence, cildiniz de nemlenmiş oluyor gerilmelere karşı.

Peki ürün ne zaman alınmalı? Bence ilk 3 ay sonunda alınabilir. İsterseniz daha önce de. Ben bebeklerimin hareketlerini hissetmeye başlamadan önce ve diş fırçalarken gerçekleşen kusmalarım bittikten sonraki dönemde acaba iyiler mi, nasıllar diye sürekli merak içindeydim. O dönemde bebeklerimin kalp atışını duymak çok rahatlatırdı beni. Şu an ise zaten sürekli oynadıkları için nasıl olduklarını biliyorum. Yani 3-6 aylar arasında oldukça faydalı gibi geldi bana. Tabii bu benim fikrim. Pil bulsam bir yerden de biraz daha dinlesem yavrularımı akşam.

2 yorum:

asimetrik dedi ki...

Çok iyi bir cihazmış ya; biraz geç kaldım ben sanırsam :)). Bu arada ritmik sesler dediğin gibi hıçkırık oluyor canım :)

ferulago dedi ki...

asimetrik, ikinciye denersin şekerim :)