8 Ağustos 2010 Pazar

Tatilimin son demleri

Tatilimin son günlerine girmiş bulunuyorum. Bu feci sıcaklarda Ankara'da olmadığım için memnunum aslında. Üstelik orada burada asfaltmala çalışmaları yapılmış, iyice perişan olacakmışım. Şimdi herşey bitmiş, trafik rahatlamıştır. Gideyim işlerimi bitireyim, hazırlıklarımı yapayım ki yaklaşan doğum iznimde evime geri döndüğümde aklımda birşey kalmasın.

Bu arada neler mi yaptım? Eskişehir'de bellediğim doktoruma da gitmeye başladım. Doğumu Eskişehir'de yapmayı planlıyoruz o yüzde buradaki güvendiğim, sevdiğim bir doktora da gitmeye başladım. Geçen hafta bebeklerimizi gördük yine. Biraz kilo almışlar son gördüğümüzden bu yana. Buradaki tatlı doktorum da ikiz annelerinin neden kilo almaması gerektiği hakkında pek de hoş olmayan bir tablo çizdi bana. Hekim olarak uyarmak görevleri elbette, ben de fazla korkmamaya çalışarak iyice dikkat ediyorum kendime. Bebeklerimi hiçbir sorun olmadan kucağıma alacağımı biliyorum, o yüzden içim rahat. Hatta buradaki doktorum bebekler baş-baş geldiği taktirde normal doğum bile yapabileceğimi söyledi. Şu anda baş-makat pozisyondalarmış, bakalım sonlara doğru ne konumda olacaklar. Bebeklerim bu sefer çok güzel ultrason görüntüleri verdiler. Kızımız annesi gibi sivri çeneli, oğlumuz babası gibi kalın dudaklı, bayıldık bebeklerimize. Fotoğraflarını buzdolabının üzerinde uzun zamandır boş duran manyetik çerçeveliğimize astık, gidip gelip yavrularımıza bakıyoruz.

Karnım bir sağa bir sola kaymaya başladı. Bebekler biraz daha büyüdüğünde daha da fazla kayacak tabi. Bu halime bile bakıp gülüyoruz. Bebeklerimin hareketlerini her gün daha fazla hissediyorum. Zaten doktorum da artık saymamı söyledi. Kızımız biraz daha hareketli, oğlumuz biraz uykucu ama ikisi de kıpır kıpır maşaallah. Biraz daha büyüdüm, tartıldığım zaman direkt aşağıya baktığımda göbeğimden hiçbir şey göremez oldum ve çok mutluyum :)

6 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

burası yanıyor canımm,bir süre daha gelme bence:))

ferulago dedi ki...

Maalesef sayılı gün çabuk geçiyor, önme vaktim geldi. Eskişehir'de çok farklı değil aslında.

azna dedi ki...

Bebeklerin kıpırtılarını hissetmek ne kadar zevkli değil mi? son haftalara doğru ne sağa ne sola doğru yatabileceksiniz, ne tarafa yatsanız o taraftaki isyan edip ittirecek:) Bir kafayı okşarken yanında bir topuk beliriverecek. Ah ikizler ahh :))

ferulago dedi ki...

azna, gerçekten de çok güzel. Gülümseyerek okudum yorumunuzu, bir an önce gelsin o zamanlar :)

nora dedi ki...

Ferulagocum, herşeyin iyi gitmesine cok sevindim, bu aralar cok iyi bir takipci degilim biliyorum:( yorum yazamasam da iyi haberlerini aliyorum ya yetiyor bana :) sabirsizlikla bekliyorum ben de bebislerin guzel haberlerini:)

ferulago dedi ki...

noracığım, sağol varol, umarım böyle de devam eder :)