27 Ağustos 2010 Cuma

Yine bebekler, hep bebekler için

Uzun bir süredir alışveriş merkezlerinde hep aynı şeyleri yaptığımı farkettim (Ankara veya Eskişehir farketmiyor). D&R'a uğrayıp ne var ne yok bakıyorum, oradan bebek mağazalarına inip dolaşıp çıkıyorum. Bir de kocam yanımdaysa ve bakmamız gereken bir şey varsa elektronik mağazalarına gidiyorum. Ankamall'ün 2. katını unuttum mesela. Kendime baktığım hiçbirşey yok. Vitrinlerde neler var, şu anda neler moda pek bilmiyorum. Pek de şikayetçi değilim çünkü algılarım bebekler yönünde çalışıyor ister istemez. İlginç şeyler var mı, neler alabilirim, listem tamam mı diye bakınıp duruyorum henüz fırsatım varken.

Dün mesela biberon aldım bebeklerime. 3 ay önce doğum yapan çok tatlı bir arkadaşımdan tüyolar alıyorum. Sizle de paylaşayım. O da bebeğiyle olan deneyimlerini nihayet kendi blogunda yazmaya başladı ama hala istediğim kadar çok değil. İsterseniz şuradan bloguna bakabilirsiniz.

Biberon konusu kafama takılmıştı. Sütüm iki bebeğime de yetecek mi bilmiyorum, umarım yeter ama yetmezse mamaya başlamak gerekecek. Biberonla beslenmeye alışan bebeklerin memeye olan ilgisini kaybettiğini okumuştum. Onun için ne almam gerektiğini bilmiyordum. Arkadaşım bana Dr. Brown'ın Natural Flow (doğal akış) biberonunu önerdi. Hem içindeki mekanik sistem sayesinde bebeğin hava yutmasını dolayısıyla kolik ağrılarını engelliyormuş, hem de doğal akış memeden süt emme gibi bir deneyim oluyormuş bebek için, böylece kolaya kaçmaya alışıp memeden soğumuyormuş. İnternetten alacaktım ama şansıma 5M migros'ta karşıma çıkıverdi. Bu sefer de hangi boyu almak lazım? Hemen arkadaşımı aradım. 120 ml'lik ve 240 ml'lik biberonlar vardı. Ben denemek için bir büyük bir küçük alayım diye düşünüyordum, o da onayladı ve can alıcı soruyu sordu: "30 ml çizgisi var mı?" Bebeğe mama başlarken 30 ml ile başlatmış doktor, sonra 50'ye çıkmış, o yüzden "ölçü skalasının 30 ml'yi mutlaka göstermesi gerek" dedi. Her ikisi de gösterdiği için birer tane aldım, bakalım süt durumum neler gösterecek.

Sonrasında Milupa'nın bana yolladığı kuponları kullanayım dedim. http://www.milupa.com.tr/ sitesine üye olduğum için değişik zamanlarda minik denemelik ürünler ve Migros'ta kullanmak için çeşitli Nivea ve Milupa ürünlerinde %25'lik indirim çeki yolluyorlar. Bu elimdekileri 3 ay kadar önce yollamışlardı, kuponların geçerlilik sonu Mart veya Nisan 2011. İlk önce Nivea şampuan aldım, daha bir sürü de bebek mendili kuponu var, onları da bebekler doğduktan sonra alırım, şimdiden kurumasınlar. 2.5 lira çok fazla bir kar gibi görünmeyebilir ama o 2.5 liralar birikince bayağı bir meblağ oluşturuyor. Bence bebeği olan anneler ve anne adaylar üye olsunlar.

Son olarak da tülbent aldım bebeklerime. Ağız yüz silme bezleri olarak Mothercare'de 7'li havlu paketleri görmüştüm ama kalın olabilir endişem vardı. Yine akıl hocam arkadaşımı aradım ve tülbent diktirdiğini öğrendim. Annemle tülbent kaliteleri hakkında görüşmeden sonra evin yakınındaki kumaşçıya gittim. Tülbent deyince adam bizim öğrencilerin mikroskop temizliğinde kullanmasını istediğimiz kalitede bir tülbent çıkardı önce. Annemden tüyo aldım ya, "Sentetiği fazla mıdır bunun? bebek için kullanacağım da" deyince adam direkt olarak "Ağız bezi mi yapacaksınız?" diye sordu ve bir başka kalite çıkardı. Pamuklu olduğu belli olan tok bir kumaştı bu, hemen 2 metre alıverdim. Annem 10 gün sonra dönecek, kestirip çift kat olarak diktireceğim kendisine.

İnsan neler öğreniyor bu hamilelik döneminde ve neleri de unutuyor. O yüzden blogları çok seviyorum, bir sürü faydalı bilgiye ulaşabiliyorsunuz, unuttuklarınızı geriye dönüp okuyunca hatırlıyorsunuz. O yüzden haydi asimetrikciğim, fırsat buldukça otur yaz da faydalanalım.

6 yorum:

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Gercekten sirketler kendi reklamlarini yapmak icin, oyle cok sey yolluyorlar ki, ben Federico'yu neredeyse hic pisik kremi almadan buyuttum diyebilirim. Ayrica insanin urunlerden de haberi oluyor, arada kitaplar da yolluyorlar...
Ne heyecanli bir hazirlik yeni misafire... Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin...

ferulago dedi ki...

Çok teşekkür ederim, benim de tek dileğim bu :). Acaba İtalyan şirketlere de mi baksam bu durumda? :)

azna dedi ki...

Ferulago, bu alışveriş konusu doğumdan sonra da değişmiyor, ben hala kendimden çok kızlara giysi bakıyorum :) Dr. Brown biberonlar iyidir, biz kullandık, memnun kaldık ancak bebekte kolik varsa hangi biberonu kullansan kar etmiyor. Kolikli bebekleri sakinleştirmek için Harvey Kamp yöntemi var, Acalyanın blogunda http://acalya.blogspot.com/2010/07/giris.html linkinde gerekli yöntemleri bulabilirsiniz ki umarım ihtiyacınız olmaz. Sevgiler

ferulago dedi ki...

azna, bir tüyo daha aldım böylece çok teşekkür ederim. Bu geçenlerde gelen adam mıydı? İlginç yöntemleri var bildiğim kadarıyla eğer oysa. Hemen bloga bakacağım.

Adsız dedi ki...

Merhaba Ferulago,
fırsat buldukça blogunu ziyaret ediyorum bir keresinde saçlarımız için faydalı bir kürden bahsettiğini görmüştüm ancak bulamadım postların içerisinde şu ara sıkı diyet sonrası oluşan aşırı saç dökülmem var bakım yapmak istiyorum yardımcı olabilir misin:(

ferulago dedi ki...

Adsız, bu kür kaybettiğiniz B ve E vitaminini yerine koyacaktır sanıyorum ama diyet nedeniyle oluşn dökülmede ne kadar etkili olur bilemem. 1 şişe badem yağına 1 bepanthen ampul ve 1 evigen ampul karıştırın, kafanıza sürün (sürülecek miktar saçların uzunluğuna bağlı olarak değişir ve özellikle diplere sürülmelidir). Sonra kafanıza bir naylon torba geçirin veya eski bir havlu sarın ve bu şekilde sıcak tutatarak 1 saat bekleyin. Sonrasında yıkayın. Geçmiş olsun.